Test gramatiky apod.

Přesně tak, ta trojka kvůli -s ve třetí osobě u present simple. :-D

Vymyslela, ale může to být cokoliv, třeba zaťukání, nějaký specifický zvuk… je to taková pomůcka pro učitele v případě, že žáci často a neustále chybují v jedné věci (což – nejen – u začátečníků je třeba koncové -s v present simple hojné) a při procvičování plynulosti (a vlastně i při přesnosti) řeči nechce pořád vstupovat a opravovat, tohle je jednoduché a účinné. :-)

Tak taky by mě zajímalo, kde ji Lucy pochytila, já už jsem se s tím setkala u učitelů. Třeba se to učí na VŠ :-). Nejčastěji se ukazuje trojka a pak ještě palcem za sebe (jako minulost), dost lidí totiž místo minulého času dá jen sloveso v zákl. tvaru.

Tak buď jsem blázen nebo nevím.. Byla jsem přesvědčená, že píše, že zvolil „must“ a ne „have“ a divím se, proč píše Lucy o „have“. Tak kouknu zpět, a tam je psáno „vybral jsem HAVE“.
..to jen abyste se nedivili, že odpovídám nějak mimo :-)), asi jsem nějaká unavená :-D

Ano, je už pozdě a Češi zatím vedou nad Švédama :-D Ale ještě k té pomůcce, já jsem se naučila takové pomůcky používat na kurzu pro učitele – TKT. Nic konkrétního nedoporučovali, jen prostě „něco“ rychlého a srozumitelného. :-D

No, jsem ale trouba největší, když se ta slova nemají měnit a tím pádem tam nebude has (tedy vlastně have), anýbržto needs!!! :?

Že vraj vo V. Británii používajú umelohmotného hada ako metódu výučby 3. osoby pre malých školákov, že keď niekto povie she/he speak tak učiteľka zamáva s hadom a povie sssssssssssssss. :-)

:-D výborná pomůcka :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.