jaké je nejběžněji používané slovíčko pro BAGR? Excavator, earth-mover, digger…? Nebo nějaké jiné?
jaké je nejběžněji používané slovíčko pro BAGR? Excavator, earth-mover, digger…? Nebo nějaké jiné?
Pokud myslíš stejný bagr jako já, tak bych řekl, že se jedná o ‚backhoe‘. Excavator je stroj, který ti třeba přijede k hromadě hlíny a lžící ji naloží na náklaďák (truck, ale častěji dumper truck). Díru do země ti ale nikdy neudělá.
Macmillan: EXCAVATOR = a large machine for digging holes in the ground
hmmm…
to vypadá, že ta věcička nějaký díry dělá, ať už se tomu teda
česky řekne všelijak
Bagr je pro mě něco co dělá díru do země a nakládá hlínu na náklaďák. = BACKHOE
Excavator je jen něco co je schopné naložit hromadu něčeho. = EXCAVATOR
To jen říkám, co já používám, ale upřímně ještě nikdy jsem to
nepoužil . Je
ale pravda, že pokud dáš hledat obrázky na googlu ať pro backhoe, či
excavator, ukáže ti to vpodstatě to samé. Hádat se nebudu. Asi bude
nejlepší počkat na pana Víta.
Odkážu vás na google images… prostě si nechte uvedená slova vygooglovat a uvidíte na obrázkách a fotkách, jak taková věc vypadá.
mně nejde o nějaký detailní rozbor, já chci jen umět říct:
bagr
Jeden má širší tu lopatu a jeden úzkou. A další důkaz, že ANJ má
širší slovní zásobu
mě se líbí slovo BUGGER. I když s bagrem nemá vůbec nic
společného.
Jako bagr používám EXCAVATOR… i když ne že bych to někdy v životě použil…
Tak na tom se shodneme, že to asi moc nepoužijete.
To be frank I struggle with this expression a lot. I talk to my nearly three years old son just English since he was born an he is very interesting in excavators. They fascinate him. So I really need such words as: bagr, drapak, korba etc. I think that an excavator or a digger digs holes and the machine with the wide grab that loads loose materials on trucks is a loader or a front loader. But how would you say „korba“ and „drapak“?
…he is very INTERESTED in… je zajimave, kolik lidi dela tuhle chybu
Sry za nekonstruktivni prispevek, ja jen aby se Vas syn neucil nesmysly
a nema tam byt taky three year old son?
There is no need to be sorry for correcting my errors. This is exactly what I need. I am sure I'll teach my son some nonsense. Only one thing I can do is to try to reduce it as much as I can manage. So keep correcting me please.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.