KONVERZACE - tipy

Zajímalo by mě, jak se samouci učíte konverzaci. Samomluva mi celkem jde, ale reakce při konverzaci jsou žalostně pomalé, nebo začnu zmatkovat a ani nevím, na co se dotyčný ptal. Máte někdo nějaký osvědčený tip?

Já jsem samomluvu jako samouk nikdy nezkoušel, přijde mi to jako nepřirozené. Rozhodně ale tento způsob neodsuzuju, jestliže někomu mluvení se sebou samým pomáhá, tak proč ne. U mě se dostalo na konverzaci pořádně až v rámci kursu, potom při doučování studentů a nyní chodím jednou týdně poklábosit v Angličtině s jedním známým, který se potřebuje zdokonalit v konverzaci stejně jako já. A musím říci, že vždycky si máme o čem povídat, témat se najde dost.

Určitě vidím jako nejlepší možnost někoho si na konverzaci sehnat, což by dneska neměl být problém. Buďto zkusit oslovit někoho známého, nebo si můžete podat inzerát, případně na nějaký odpovědět. Jde to i přes Skype. Počáteční tréma rychle opadne a jak si na sebe lidé, kteří spolu mají o čem mluvit zvyknou, pak už to jde samo.

Úplně ideálními partnery pro konverzaci jsou bezesporu rodilí mluvčí, ale ti bývají s vyjímkou velkoměst již o něco hůře dostupní, zejména pak pro vzájemné setkávání.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.