Stačí English Grammar in Use pro běžnou komunikaci?

Angličtinu mám moc ráda, ale žádné zkoušky skládat nechci. Bohatě mi stačí, když budu schopna si přečíst nějakou knížku, kouknout na seriál a dorozumět se v běžné konverzaci. Stačí mi na takovou běžnou konverzaci gramatika English Grammar in Use (modrá kniha). Jde mi čistě o gramatiku, vím že se z gramatiky nenaučím poslech a reading atd. Děkuji

pro nenáročnou komunikaci docela stačí. Pro komunikaci na úrovni, abych opravdu vyjádřila všechno, co chci, je potřeba hodně přitlačit na slovní zásobu. Knížky určené k procvičování gramatiky jsou záměrně tvořeny s jednodušší slovní zásobou B1 max. B2, aby neznámá slovíčka nebránila pochopení a procvičení gramatického jevu.

Děkuji. Ano to je jasné s tou zásobou. Šlo mi právě jen o rozsah té gramatiky.

pokud jde pouze o gramatiku, dobře zvládnutá modrá EG in Use je naprosto dostačující i pro pokročilou konverzaci a porozumění. Přeji hodně úspěchů, angličtina je skvělý koníček <3 :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.