Po obědě jsem se byl projít do přírody

Ahoj,
můžete mi prosím pomoci s překladem věty “Po obědě jsem se byl projít do přírody.” Teď by se mi hodně hodila odpověď DesperateDana :), který vždy v odpovědích nastíní různé možnosti překladu téhož.
Děkuji Vám.

Já sice nejsem Desperate ;-), ale i tak… After lunch, I went for a walk in the countryside.

Popravdě si nejsem jistý, jestli je vhodnější předložka TO nebo IN.

Also: I went for a country walk, I went for a walk in the country(side). Ale ne “in nature”. ;-)

Děkuji Vám oběma za pomoc překladem. Nebyl jsem si jistý, jestli použít spíše “… in the countryside” nebo “in the outdoors” dle článku https://www.helpforenglish.cz/…1606-priroda .

After lunch I went out for a walk in nature by nešlo?

Když zadám do Googlu “a walk in nature” tak mi to najde miliony výsledků…

Dane, proč “a country walk” ale “I went for walk” – zde bez členu?

Pardon, moje chyba. Poopravil jsem to na “a walk”.

Šlo by použít “a walk in nature” jak navrhuje Boffin? Je pravda, že shod na Google je podezřele mnoho :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Pavel Dvořák vložený před 7 lety

Šlo by použít “a walk in nature” jak navrhuje Boffin? Je pravda, že shod na Google je podezřele mnoho :)

Myslím, že nie. Je tu práve na to článok.

https://www.helpforenglish.cz/…1606-priroda

“Go for a walk in nature” just isn't idiomatic. I get 183 “real” results on Google:

In order to show you the most relevant results, we have omitted some entries very similar to the 183 already displayed. Google

Some of them are not written by native speakers, some are written by Americans with a different grasp of idiomatic English. I'm not saying “a walk in nature” is impossible, but Sparling (§152) doesn't like it, also see here. Note, too, that Dvořák's overture ‘V přírodě’ is translated as “In Nature's Realm” or “Amid Nature”, but not “In Nature”. “Go for a walk in nature” is obviously understood, but marks the speaker out as a foreigner.

Děkuji za informaci. Hezký zbytek neděle.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.