Prosim o radu

lol teď sem uplně vedle

Predpritomny tady asi nema co delat,ne?? kdybych rekla v lete tady byl po treti, tak to je minuly cas, ne?? Ale slo mi o to, co je za cas v lete tady bude uz po treti. A myslim, ze co se tyka prvniho zazitku,tak tam predminuly bude,protoze uz si to nekdy delal a nikdo ti to nevezme.Ale uz se to netyka ze nekde budes po treti.Uz jsi tam byl- I´VE ALREADY BEEN THERE.Ale uz jsem tam byl potreti, tak to by byl minuly ne?? Se priznam, ze v tom mam lehce bordel taky..Help!

Už jsem tam byl třikrát: I have already been there three times.
Už jsem tam potřetí byl: I have already been there for the third time.
To je potřetí co jsem tam byl: This is the third time I've been there.

Zdravím a moc chválím za tyhle povedené stránky, i já jsem z těch, komu pomáhají učit se nové a procvičovat již naučené…
Proč ale píšu, na jedněch stránkách s anglickými slovíčky jsem se dočetla o slovíčku khoneydew melon – muškátový meloun. Chtěla jsem se zeptat, jestli je to správně, v jiném slovníku jsem to totiž nenašla a ani nevím, že nějaký muškátový meloun existuje. :shock: Předem díky za odpověď…

no vím jenom o honeydew melon a ten existuje, viz EN wiki :-)

to zoffr (2. příspěvek): ono je totiž potřeba rozlišovat
to depend on
to be independent of

Dobrý den, mám dotaz. Nedostali jsme výplatu za prosinec – our salary at December wasn’t paid. Jde mi o tu předložku at, je to v pořádku? To že jsme ji skutečně nedostali v pořadku není :-)
Díky za skvělé stránky. Honza

Dobrý den, mám dotaz. Nedostali jsme výplatu za prosinec – our salary at December wasn’t paid. Jde mi o tu předložku at, je to v pořádku? To že jsme ji skutečně nedostali v pořadku není :-)
Díky za skvělé stránky. Honza

We didn't get our salaries in January.
Nevidím důvod, proč použít trpné příšestí :-)

Můžu se zeptat jak je tato věta správně? Nejsem si jist s tím hearing a pak s tím you´ll fly…I am green with envy to hearing about you´ll fly to Hawaii

co je do anglie lepší movie nebo film ?

film

Dobrý den, mám pár otázek ohledně anglického jazyka. byl bych moc vděčný za jejich zodpovězení:
1. věta: Byl tam 4 dny a moc se mu tam líbilo. Byl tam 4 dny bych řekl "he has been there for 4 days. Moc se mu tam líbilo bych řekl asi "he liked it a lot. Ale můžu tyhle 2 věty spojit a v jedné užít předpřítomný čas a v druhé čas minulý? Stejně tak když popisuju nějaký zážitek, můžu v jedné větě užít čas předpřítomný, v další větě minulý, nebo bych se měl držet jednoho času?
2. Let x Lets. Lets používáme, jestli jsem to dobře pochopil, pokud mluvíme o větší skupině lidí (my, vy?) a let, pokud mluvíme o jedné osobě?

Mockrát děkuju za odpovědi.

1. He was there for four days and enjoyed his stay a lot.
pro předpřítomný čas není důvod
2. let's = LET „US“ = pojďme/zkusme…týká se to skupiny „my“
jinak: let him go/let them go…jedné osoby se to vůbec netýká

Dobrý den pan Víte (popřípadě kdokoliv si tím bude jistý :-)) Potřebuji poradit s jednou větou, která se vyskytla na přijímačkách. Do věty se mají doplnit správné tvary sloves, která jsou uvedana v závorce. Mám tip jak by tomu mohlo být, ale nejsem si jistá.
If he ..... (know) at that time he ..... (miss) money so much, he ..... (make) such a decision.
Tipuju že to je takhle: If he knew at that time he would miss money so much, he wouldn´t have made such a decision.
Děkuji předem.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.