Shoud learn /learnt

Ahojky,

zkousim si prijmacky na VŠ a v jednom z testu jsem nasla tuto vetu:
15. Some people think it´s time we all … a single international language.
A learn
B should learn
C learnt

Tipovala jsem, ze spravna odpoved je B, ale v testu je oznaceno C. Proc? Veta znamena, Ze lide si mysli, ze je cas aby se zacali ucit jeden cizi jazyk. Proc by tam melo byt LEARN a jeste k tomu v min.case?

Dekuji moc za odpoved,Gabca

je to fráze: IT'S (HIGH) TIME SB DID ST.
It's time we went to bed.

It's time we learnt, It's time we found out etc.
It's time we were at school = Touto dobou bychom měli být ve škole.

EDIT: jé, Dipsik je zpět… to si člověk hned všimne… :-)

ona byla snad pryč? :) asi jsem nepostřehl :)

It's time we learnt, …
it's about time we learnt…
it's high time we learnt…

– to je správná gramatika. Je to jev, kterému se říká „subjonctive“

pokud by jsi chtěla použít sloveso v přítomném tvaru, šlo by to např.takto:
It's time for us to learn…

ohhh byla jsem pomalejší :-O

S Dipsik se to stává často :)

McKay: jj chvilku jsem tu moc nechodila, jen tak na momentík nakouknout, jelikož mi začal semestr a nějak se to na mně navalilo :-) btw by mně zajímalo, co se se mnou stává často:-D ?

No, že často odepíšeš jako první a za chvilku někdo napíše většinou to stejný, prostě všechny předběhneš :-)

Do tohoto topicu jsem chtěl taky napsat, když se objevil mezi novými. Měl jsem už pár řádků napsaných, aktualizuju stránku pro případ, kdyby někdo už napsal a co to nevidím, Dipsik :)

:-) no, já totiž na takovéto věci často odpovídám krátce, zato vám preciznějším to zabere víc času 8-)
A ještě mi to nedá a musím se pochlubit, předevčírem jsem si koupila The Cambridge Encyclopedia of the English language tak se z ní teď těším :-)

Heh, to zas bude bichla :-D

Na tu už mám nějakou dobu taky spadeno, ale pořád jsem to oddaloval :)

Je tu i recenze (500 stran)

http://www.helpforenglish.cz/…anguage.html

seqwence: to mi povídej, já se s tím tahala po celým Brně :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.