singular/plural

Keď chcem v angličtine povedať napr. dve pyžamá, musím použiť: two pairs of pyjamas. Ako je to s oblekom: Napr. – Mám dva obleky – tiež sa musí povedať two pairs, alebo stačí iba two suits. (oblek sa skladá z dvoch častí – sako a nohavice.)
A keď chcem povedať mám dvoje dvojdielne plavky – two pairs of bikiny?
Ešte sa chcem spýtať na pod. meno scales – váhy. Mám dve váhy – I have two scales, alebo two pieces of scales. Scales is/are dirty?
Prosím, je tu tiež niekde o tom článok?
Veľmi ďakujem za odpoveď.

suit je normální podst. jméno v jednotném čísle, takže dva obleky jsou normálně TWO SUITS.

BIKINI se bere také jako jedn. číslo, takže dvoje plavky – TWO BIKINIS.

SCALES je ale už množné číslo, takže SCALES ARE.

Článek tu na konkrétně tyto případy není, ale připravuji ho… tedy mám v hlavě koncept, snad mu někdy dám formu.

The island´s politics are complex,with over twelve parts.
Prosím, prečo sa v tejto vete politics spája s plurálom? Chápem to dobre, že tu ide o politické názory a nie o politiku ako systém? Prosím, ako by sa povedalo v singulári – Jimov politický názor sa zmenil.
Ešte by som poprosila slovo – savings – úspory, spája sa s plurálom, keď chcem povedať: „nemám veľa úspor“ I don´t have many/much savings.

Prosím, podľa možností, mohli by ste o tom napísať nejaký článok.
Veľmi, veľmi ďakujem.

Já jsem teď v jednom textu narazila na větu, kde bylo"…position data IS…", přitom přece DATA je plurál, singulár je DATUM…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.