Gramatika ve filmu

Ve filmu I Am Legend Will Smith říká větu: „Every single person that you or I has ever known is dead.“ Je mi jasný, že ve filmech vždycky není korektní gramatika, ale zajímalo by mě, proč tam dali právě to HAS? Jestli to má nějaký důvod(např. pro rodilého američana)?

rek bych ze to tam neresi jako kdyz rikaji HE DON´T GO

To pak ale vypadá, že si člověk může říkat co chce a na nějaký gramatický pravidla kašlat..ale to si osobně nemyslím. Neříká se to prostě v určitým situacích kdy se to hodí? V češtině taky občas mluvíme nespisovně a gramaticky špatně, ale často to má nějakej podtext nebo tak něco.

ja si to musim pustit ten film…a pak se uvidí :-D

Má tam být HAVE. Je tam skutečně HAVE? Nebo to je jen v titulcích? Titulky mohou být špatně, obzvlášť ty stažené z netu.

Je to v 1:20:00. Řekl bych na 99%, že tam skutečně říká HAS.

Taky by me zajimalo proc to tak je. Vyhledal jsem si nekolik ruznych titulku z ruznych zdroju a vsude je „has“:

Less than 1% immunity. That is 12 million healthy people
like you, me, and Ethan.

The other 588 million turned into your dark seekers.

And then they got hungry, and
they killed, and fed on everybody.

Everybody. Every single person that you or I
has ever known…is DEAD!!

Dead!

There is no God.
There is no God.

njn, je to prostě blbě.

Odkaz na jedno forum, kde sem dostal nakonec celkem zajímavý vysvětlení.
http://forum.wordreference.com/showthread.php?…

No, nic moc to nevysvětluje. Je jasné, že nevzdělaný člověk by to tak řekl.

Kdyby to byl jen napsaný text, já bych to vysvětlil spíš tak, že to někdo napsal, a pak to HAVE opravil na HAS, protože se přehlédl a bral jako podmět věty EVERY SINGLE PERSON.

když to ale herec říkal, musel by si toho všimnout a opravit to.

Právě. A mně není jasný, proč to neopravili. Ale to asi nikdo nevysvětlí:)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.