Na jednu stranu ... na druhou stranu ...

Dobrý den, ví někdo jak napsat třeba, že na jednu stranu se mám dobře a na druhou špatně? Jde mi tam o to Na jednu stranu … na druhou stranu …

Vyjádřit by to šlo asi i s both, jako I am both fine and bad, že?

Díky.

On one hand…on the other (hand)
S tím both by to asi taky šlo.

Díky chlape, to je přesně ono. :-)

ON THE ONE HAND, se členem.

marek: je ten člen nezbytný? viděl jsem celkem dost případů i bez toho „the“… :?:

Abych byl upřímný, ještě jsem to neslyšel se členem použité :) Ale koukal jsem se do gramatiky a tam to je fakt se členem…

Viz Romanova Business English – Unit 5 – Word and phrase analyses :-)

http://www.googlefight.com: on one hand 195000000 results

on the one hand 197000000 results.

Užitečná hračka pro člověka, co shání mnohá ověření, zda ho či ji nešálí zrak. :-D

georgia:
vaše orientace na webu a celkově v angličtině mě až udivuje. Jste vážně dobrá. Tak už doufám nikde nepíšete, že jste pořád pouze začátečník. :-)

Měli by jsme se ale všichni mimo vás před Romanem stydět, že jsme to přehlídli v tak aktuálním článku. :oops:

No já se k němu ještě nedostal…

oops :oops: Omlouvám se tímto Romanovi, že jsem nedůsledně četl jeho článek :-)

no jo no, co nadělám :-) je to business a to se některým nelíbí a tak to nečtou…
ty slovní analýzy jsou ale opravdu dle mého docela velice přínosné i v oblasti obecné agnličtiny :-)
třeba zrovna ‚on the one hand…‘ :-)

mně se líbí všecko co se angličtiny týče, čili i business. jde jen o to, že někdy to třeba jen přeletím a nevšimnu si nějakých detailů…ale od teď to napravím :-)

to Pilda: ne už nejsem začátečník, jsem elementary a doufám, že s novým školním rokem postoupím do pre-intermediate, Chápejte – jeden rok – jeden stupínek. Jen musím zapracovat na mém kyblíčku, kde mi prkýnko speaking hodně teče. Ale nevzdávám, jak je mým zvykem a těším se na nový školní rok, kdy bude HFE zase po dovolených aktivnější. Těším se na přátele jako Lioness, Dipsík apod. protože od nich čerpám hodně energie. Mimochodem co setkání v Praze? Tam bych už mohla.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.