Restaurant

Jaké jsou nejběžnější a nejčastější způsoby, jakými oslovuje číšník hosta v restauraci a nabízí mu něco k jídlu či pití?

Byl bych velmi rád, kdybyste se podělili o své praktické zkušenosti. Docela by mne zajímaly situace velmi formální, ale naopak i ty běžné a zcela neformální.

Třeba:
What will you have?
What can I get you?
aj.

Nebo can I take your order??

„Are you ready to order?“
„You ready?“

Ja se v birminghamu nejvic setkal s : May I take your order ? nebo What will you have ? v barech na me nekdy taky pouzily What are you having ? taky sem se setkal s: What may I bring to you ?

ale to „you ready?“ se mi nak nezda
:-D

jn, to je zrovna priklad tech zcela neformalnich lol. A vazne jsem to tu ve Statech slysel, neni to vlastni tvorba…jen nechapu co je na tom tak vtipne…ale aspon jsem vas pobavil haha

Nerozčilujte se. Nebylo to myšleno nic proti Vám. Jen mě napadlo kdyby na mě prodavačka v restauraci přišla s you ready ? tak prvni co bych asi odpověděl by bylo Ready for what ? :-D než že bych si začal objednávat. Ale věřím že se to ve Státech používá. Ono samozřejmě těch způsobů jak oslovit zákazníka je dost :-D obzvlášť těch neformálních.

lol zrovna vcera jsem se doslechl ze tu v Americe kdyz nastvete zamestnance(fas­tfoodu) tak jsou schopni vam naplivat do jidla :-D To jsem u nas v zivote neslysel a prijde mi to docela morbidni. Takze „ready for what“ by se vam nemuselo vyplatit :-D Jinak nejsu vubec nastvany, a doufam ze jsem vas timto nenastval ja, ale nevim, od vcerejska uz su k cisnikum vsude svaty haha

Nene v pohode :-D V Americe je tohle hodne populární :D A myslím, že když Vám někdo plivne do jídla tak můžete být ještě rád :-D Na nějakým americkým portálu sem narazil na článek s nadpiskem „A young waiter used to carry a food around his trousers“ , zaměstnavatel mu na to přišel a dostal výpověď :-D takže takový plivanec může být eventuálně i docela výhra :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.