Dopisování

Prosím o radu (určitě to tu už někde je, ale těch témat je už tolik, že se v nich poněkud ztrácím) – měli byste někdo nějaký typ na stránku/y, kde bych mohla sehnat nějaké přátele na dopisování v AJ??? Klasické dopisy, maily – to je celkem jedno. Předem díky.

Zkus některý z odkazů v tomto článku:

http://www.helpforenglish.cz/…ni-v-aj.html

Osobně jsem vyzkoušel Interpals a spoustu penfriends jsem si tam opravdu našel. Zkus to.

Díky moc, určitě vyzkouším.

Také mám zkušenost s Interpals. Na podzim jsem se tam setkala s velmi zajímavým člověkem z USA, který mi vzorně opravuje všechny mé dopisy, do závorek mi píše poznámky k použití slov apod.
Dokonce je učitelem angličtiny pro cizince, takže je schopen přizpůsobit své dopisy mé úrovni. Asi jsem měla ohromné štěstí, ale je fakt, že jsem si na to na Interpalsu musela počkat téměř rok, než jsme se našli.

Ještě možná taková malá komunikační rada. Nějak se mi neosvědčilo přímo někoho oslovit, jestli by si se mnou nechtěl psát. Pokud se ti bude líbit něčí profil, zkus mu napsat konkrétní otázku na téma, o kterém píše ve svém profilu. Např. „Četla jsem u vás na profilu to a to a zajímalo by mě, co si myslíte o tom a o tom…“
Pak se buď hovor rozjede nebo ne, poznáš, jestli je ten člověk zajímavý a milý, jestli ti sedne a ty jemu.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.