Studijní pobyt Německo

Po maturitě mě čekají 4 měsíce dlouhé prázdniny. Rád bych je zužitkoval jak nejlépe to půjde.
Zvažuji tedy zahraniční pobyt, a to pro zlepšení mé němčiny.

Představoval bych si něco na 2–3 měsíce, abych s tou němčinou aspoň trocha pohnul.

Jsem otevřený pro všechny možné formy tohoto pobytu, ať už nějaká ta škola, či au-pair u nějaké rodiny, či kombinace s nějakou brigádou.
Klidně by to mohlo býti třeba i přes nějakou agenturu, ale zase na druhou sám by také nebyl problém.

Důležité je, aby cena bylo co nejnižší a jazykový přínos co možná nejvyšší.

Suma sumárum-Německo na tři měsíce za dobrou cenu.

Co byste mi doporučili? Popř. Máte s dlouhým jazykovým pobytem v Německu již nějaké zkušenosti?

No na au-pair můžeš rovnout zapomenout, jinak co znám lidi, tak tam makali dost v restauracích, barech a tak, ale není to jen tak…

A jako jazykovej kurz by to byla asi pálka.

Proc by mel na au-pair rovnou zapomenout? Neni to sice tak rozsireny jako v Anglii, ale taky se to tam praktikuje.

na stránkách zaměřených výuce angličtině hledáte studium němčiny? Nejste též, lidově řečeno, mimo mísu?

No nevím jak to je v Německu, ale v Anglii všude chtěli u kluků věk min 21 a hlavně 1000 hodin „praxe“. Holky to maj daleko jednodušší, kluk si prakticky jako au-pair neškrtne :)

Souhlasím s Filipem, o kluky jako au-pair je minimální zájem. Slečny to maj mnohem jednodušší, o to víc, jestli jsou hezký. „Pro zkrášlení domácnosti“ jak já říkám :-D

Uznávám, že to au-pair by bylo trochu atypický, a s tím i spojená horší dostupnost.
Co jiného byste tedy doporučovali?
Neexistuje nějaký jazykový program, třeba nějak sponzorovaný nebo tak něco?
Na kolik by to tak třeba vyšlo přes nějakou agenturu?
S cenovým limitem 50 000kč.

Asi byste se divili, jak žádaný jsou chlapi jako au-pair in the UK ;) .. Chlap se umi s deckama vic vyblbnout..a to je pro ne mnohem dulezitejsi nez to, jestli maji na hromadkach srovnany obleceni a jestli je nekdo bombarduje dotazy, kolikrat si ten den uz cistili zuby. :))

To jo, ale bez praxe nikdo nikoho nevezme. Vy by jste svěřila svoje děti někomu kdo ještě úplně neovládá váš jazyk a sotva odmaturoval ? :-)

Dobrá, řekněme že au-pair je passé. Nemátě něco jiného, konkrétního, co byste mi doporučili?

Diskriminace… :-D Já už babysitting dělal :-P :-D

Můžu doporučit agenturu Channel Crossings, mám s nimi dobré zkušenosti a to jak ze studia v zahraničí, tak z kurzu přímo v Praze. Mají teď v akční nabídce kurzy v Heidelberku: http://www.chc.cz/…eidelberku/1
Je tam uvedená cena za týden, ale když pojedeš na delší dobu, tak se cena samozřejmě snižuje. Můžeš se mrknout.

Jestli chceš dělat au-pair, nic ti v tom nebrání. Bez agentury můžeš najít rodinku hned a vycestovat v nejbližší době… i bez praxe, školy a dalších požadavků, co chtějí agentury ;)

Ty nabídky u Channel Crossings vypadají zajímavě. Promyslím.
Co se týče toho au-pair, tak myslíte, že moje nízká znalost němčiny A2-B1 by byla nepřekonatelnou překážkou?

Znám dost lidí, co vycestovali bez pořádné znalosti jazyka. Od dětí se naučíš nejvíc :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.