Kam za tím?

Ahoj, tak nějak jsem se rozhodla, že si zaplatím kurz angličtniny na nějaké jazykové škole v Praze. Jenže jsem se dozvěděla, že mají každou úroveň rozdělenou do tří částí (semestrů) přičemž za jeden semestr proberete 5 lekcí učebnice. Přijde mi to jen jako „vejvařovna“ než jako něco smysluplného. Máte zkušenost s nějakou konkrétní jazykovkou, která Vám opravdu pomohla posunout se „dál“ a vy jste při tom neskončili na dlažbě? :-) mám ted jednu hodinu týdne se soukromou učitelkou, ale nějak mi to nestačí a k samostudiu jsem velmi … líná. díky

Nějak nechápu, že usuzujete „vejvařovna“ jen z informace, že proberou 5 lekcí knihy.

Kurz přece není o tom, kolik proberou lekcí z knihy. Obzvláště pokud nevíte, jak je kniha koncipovaná. Může mít celkem třeba 10 lekcí, 15 lekcí, ale třeba i 30 lekcí.

Ale vycházím, že tady je kniha o 15 lekcích, a rozdělí se na 3 semestry. To je myslím naprosto v pořádku. Děláte i mnoho doplňkových materiálů pro zafixování učiva a to je hodně potřeba.

Ono se ale naopak občas stane to, že jazykovka nařídí učiteli udělat X lekcí za kurz, a on to jednoduše nestihne a pak ke konci kurzu nesmyslně žene dopředu, je ve stresu, nic se pořádně neprocvičí a je to na nic. Já si tempo určuji sám, podle toho, jak to lidi z kurzu stíhají. No a pak ke konci kurzu jen řeknu na vedení, kam asi dojdem, aby podle toho udělali nabídku na další kurz. I když v jazykovce mám jen pár hodin.

Kurz ale rozhodně obecně neposuzujte podle toho, jak rychle probírají učebnici. Spíše si možná zjistěte, z jaké učebnice učí. To je mnohem důležitější.

proč nezkusíte rodilého mluvčího? Je možné, že pak i dostanete potřebnou motivaci pro samostudium. :-) Bez ní jsou udržovací kurzy jen nějak vyplněný volný čas.
Nevím, co od kurzu očekáváte, (konverzaci?, vysvětlení gramatiky?, …) mně dost pomohl intenzivní několikahodinový poslech podcastů typu www.eslpod.com atd.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.