Considered as

mohl by to být příklad „encyklopedické“ angličtiny?

jarmi: nedalo mi to a trošku se nad tím zamyslel. Ve všech příkaldech, kde CONSIDER má předložku AS, je to opravdu o tom, že máme na mysli nějaký pohled na věc, nebo to, že něco patří do skupiny.

Tedy např. věta v zadání: jazyk považovaný za systém komunikace – zde neříkáme, že si někdo myslí, že jazyk je způsob komunikace nebo nikoliv. Je to prostě jazyk z tohoto konkrétního pohledu. Každý ví, že jazyk je způsob komunikace.

Nebo uvedené COUNTRIES CONSIDERED AS A group… opět, jsou to země z tohoto pohledu. Ne že by je jedni mohli považovat za skupinu a jiní ne.

Takže:

Je možné říct např. THEY ARE CONSIDERED AS A HIGH RISK GROUP – patří mezi vysoce rizikovou skupinu-

Ale nikoliv „HOW I MET YOUR MOTHER is often considered as one of the best comedies ever.“ Tohle je věc názoru, tohle neznamená, že někam patří… jedni řeknou, že ano, druzí Barneyho zcela nesnáší a postavy v seriálu jim přijdou povrchní a hloupé.

Můžete ale říct např. HOW I MET YOUR MOTHER CONSIDERED AS A SYMBOL OF POP CULTURE… – tedy ten seriál, nahlížíme-li na něj jako na symbol pop kultury…

Another puzzle solved.

Tak to je super komentář :) mohlo by se to klidně dopsat do článku pro ostatní :)

jarmi „slightly different“ = trochu jiný :)

Jura, já vím co to znamená česky, ale taková odpověď mě neuspokojila, jelikož neřekla jak konkrétně jiné :-) Ale díky, nebýt toho, že by ses zeptal rodilce, mohlo by to vypadat, že se to nepoužívá.
Napadlo mne jestli to nesouvisí s collective nouns.

k tomu: -like- and -as-
ve stejném významu jak popsal pan Vít bude i considered like, ale hovorově ?

CONSIDERED LIKE? Ne, předpokládám, že ne. AS zde jasně vyjadřuje takové to ‚rovnítko‘ (viz článek o LIKE a AS), LIKE sem rozhodně nepatří.

Aha o.k. jarmi já jsem to špatně pochopil :) jinak ten rodilec si tím sám nebyl úplně jistý, jediné co mi řekl je že to existuje, ale nevadí teď už je to vysvětlené :)

také z toho mám radost, děkuji. Snad si na této výjimce nadobro zapamatuji i to, co říká článek o ‚consider‘ a ‚as-like‘:-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.