mohl by to být příklad „encyklopedické“ angličtiny?
mohl by to být příklad „encyklopedické“ angličtiny?
jarmi: nedalo mi to a trošku se nad tím zamyslel. Ve všech příkaldech, kde CONSIDER má předložku AS, je to opravdu o tom, že máme na mysli nějaký pohled na věc, nebo to, že něco patří do skupiny.
Tedy např. věta v zadání: jazyk považovaný za systém komunikace – zde neříkáme, že si někdo myslí, že jazyk je způsob komunikace nebo nikoliv. Je to prostě jazyk z tohoto konkrétního pohledu. Každý ví, že jazyk je způsob komunikace.
Nebo uvedené COUNTRIES CONSIDERED AS A group… opět, jsou to země z tohoto pohledu. Ne že by je jedni mohli považovat za skupinu a jiní ne.
Takže:
Je možné říct např. THEY ARE CONSIDERED AS A HIGH RISK GROUP – patří mezi vysoce rizikovou skupinu-
Ale nikoliv „HOW I MET YOUR MOTHER is often considered as one of the best comedies ever.“ Tohle je věc názoru, tohle neznamená, že někam patří… jedni řeknou, že ano, druzí Barneyho zcela nesnáší a postavy v seriálu jim přijdou povrchní a hloupé.
Můžete ale říct např. HOW I MET YOUR MOTHER CONSIDERED AS A SYMBOL OF POP CULTURE… – tedy ten seriál, nahlížíme-li na něj jako na symbol pop kultury…
Another puzzle solved.
Tak to je super komentář mohlo by se to klidně dopsat do článku pro ostatní
jarmi „slightly different“ = trochu jiný
Jura, já vím co to znamená česky, ale taková odpověď mě neuspokojila,
jelikož neřekla jak konkrétně jiné Ale díky, nebýt
toho, že by ses zeptal rodilce, mohlo by to vypadat, že se to nepoužívá.
Napadlo mne jestli to nesouvisí s collective nouns.
k tomu: -like- and -as-
ve stejném významu jak popsal pan Vít bude i considered like, ale
hovorově ?
CONSIDERED LIKE? Ne, předpokládám, že ne. AS zde jasně vyjadřuje takové to ‚rovnítko‘ (viz článek o LIKE a AS), LIKE sem rozhodně nepatří.
Aha o.k. jarmi já jsem to špatně pochopil jinak ten rodilec si
tím sám nebyl úplně jistý, jediné co mi řekl je že to existuje, ale
nevadí teď už je to vysvětlené
také z toho mám radost, děkuji. Snad si na této výjimce nadobro zapamatuji i to, co říká článek o ‚consider‘ a ‚as-like‘:-)
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.