Do you like me?

Chatuji si s někým na interpals.net a dostala jsem zprávu, na kterou jsem si nebyla jistá jak odpovědět. Přišla mi zpráva: Do you like me? Pro potvrzení jsem koukala do slovníku, že „like“ může být: mít rád či líbit se. Nevím tedy, co z toho dotyčný myslel. Jestli se mi líbí (z fotky) či jestli mám ráda. Co to tedy spíše znamená? Nevím tedy co odpovědět, protože odpovědi by se různily.

LIKE je velmi obecné, prostě pozitivní vztah k něčemu/někomu. Rozhodně to nemusí být jako ‚máš mě rád‘ a dokonce ani ‚líbím se ti‘. Ale může. Odpověď na to je nejlépe napsat neutrální, např. yeah, you seem like a fun guy. :-) To se nedá pochopit jinak.

Ještě bych měla jeden dotaz. Nějak si nejsem jistá co znamená otázka: What are you going to school for? Děkuji za rady :-)

Proc (z jakeho duvodu) jdes/pujdes do skoly.

To nedává smysl. O škole jsme se předtím vůbec nebavili.

Nemůže to být, na jakou školu jdu? Co jdu studovat?

To asi ne. „Go for something“ – vybrat si, zvolit
„What school are you going for“ – na jakou skolu se hlasis

edit:Ted me napada, je ten clovek vubec rodili mluvci? Protoze jestli ne, tak pak to mohl myslet na mnoho zpusobu.

Je z Ameriky. Řešili jsme ale právě úplně něco jiného, tak jestli to nebyl nějaký idiom nebo co :-D prostě jsem mu napsala co studuju tak uvidíme co odepíše, kdyžtak budu vypadat jako blbec no :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.