Poradil by mi nekdo vhodny audio titul, ktery by se dal pouzit na uceni anglictiny v metru? Treba neco jako dvojazycne vety s casovym odstupem, nebo neco jineho. Rad si necham poradit. Predem diky
Poradil by mi nekdo vhodny audio titul, ktery by se dal pouzit na uceni anglictiny v metru? Treba neco jako dvojazycne vety s casovym odstupem, nebo neco jineho. Rad si necham poradit. Predem diky
Zkuste tzv. mluvené slovo. Nahrávky různích knih apod. Výrazně
doporučuji Digital Fortress od D. Browna – parádní titul.
Rozhodně odrazuji od dvojjazyčných vět…
To je taky pravda. Hlavně se naučit myslet anglicky.
Jinak k tomuto dotaz: Myslíte, že má smysl si nechat do uší během
spánku mluvit nějakou knihu v Aj (momentálně poslouchám právě Digital
Fortress )? Moc
zatím výsledky nezaznamenávám (spíše divnou únavu). Děkuji
podprahové
vnímání je fakt… takže to na člověka stoprocentně při usínání
působí. Já si kdysi pouštěl do uší nějaký film, který jsem si
přehrál na audio kazetu (jo, to bylo v dobách VHS a audio kazet). Je dobré,
když je to něco, co už vlastně znáte, a co vás baví. Když si lehnete a
zhasnete, nemusíte se už na nic soustředit, jen si před usnutím užívat
své oblíbené hlasy a scény… a jak jsem řekl, ono to na člověka
působí.
Nevěřím takovým těm zázračným metodám, které vám tvrdí, že vám to do hlavy naskáče samo, to ne. Ale toto je neškodné, zábavné a prospěšné. NENAUČÍTE SE TAK ALE ANGLICKY.
To já s tím ani nepočítám. Jen si od toho slibuji zlepšení
LISTENINGU
To já si koupila angličtinu do ucha a když jsem si poslechla prvních pár vět, pochopila jsem že : poslouchat to můžu, je to takový dril, stále se opakují jednduché věty, později složitější, ale pokud to budu poslouchat celou směnu, třeba na noční, něco třeba uvízne. Zvláště pokud to budu vnímat. Pokud ne, na to nevěřím. Ale budu tyto jednoduché věty slyšet a zažiju si vazby, které budu potřebovat v další výuce,je to důležité pro samouky, kteří nekomunikují s druhými. Zatím jsem nic jiného, co bych mohla takhle stáhnout nenašla.
Digital Fortress od Browna můžu také doporučit. Sice nemám nahrávku,
ale knížka se čte dobře. I když je tam spousta slov, které neznám,
rozumím hlavnímu ději a nutí mě to číst a číst dál.
… „It's unbreakable“
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.