me 3, nás 5...

us 3, us 5…?

instead of we 3 etc, correct?

3 of us
5 of us

There are five of us – Je nás 5 – To mě učili
We are five – Je nám pět – To mě učili

We are five – Je nás pět – Slyšel jsem, že je to taky je nás pět, ale nechce se mi tomu věřit a neslyšel jsem to od natives.

Když jsem ale jednou řekl We three a myslel jsem samozřejmě my tři, Američani mě opravili a řekli myslím US 3, ale protože si nejsem 100% jistej jestli to bylo US 3, tak sem uvedl tyhle příklady (v prvním příspěvku)

No asi možný to určitě je, ale osobně bych se držel toho pěkného tvaru, který jsem zmínil předtím.

Us 3 mi nezní moc pěkně. Možná se ale jedná o NAmE.

muze mi poradit nekdo, kdo to vi jiste???

We are three – je to jen jako „je nám 3 roky“ nebo i jsme tři?

us three – my tři, místo we three (nebo jinak?)

díky

jsme tři – There are three of us.

Znáte písničku „We three kings of orient are“? Je u nás na webu mezi vánočními.

Neznám, díky.
Nebudu to natahovat, ale ještě mám dvě otázečky:

1,Takže ti, kdo mi řekli, že můžu říct We are three a znamená to taky Jsme tři, nemají pravdu, protože tohle by znamenalo jen a pouze Jsme tři roky staří, ano?

2,K tomu we three – mi tři. To sem právě taky myslel, pak jsem se bavil s rodilými a když jsem řekl we three jako mi tři tak mě jeden z nich opravil, něčím taky krátkým, kde bylo slovo us, ale nebylo to the three of us, právě jen jakoby us three…

V té písničce to skutečně není jako ‚my tři‘ ale jako MY – tří králové z orientu jsme, neboli normálním slovosledem WE ARE THREE KINGS OF ORIENT. :-)

WE THREE i US THREE by mělo být gramaticky správně, stejně jako např. WE MEN (my muži) i US MEN (my muži).

A když chcete říct, že jste tři, prostě řekněte THERE ARE / THERE'S THREE OF US. Je to běžné, normální a používané.

díky

Ale stejně, my tři jsme šli = the three of us went.

WE THREE ani US THREE jsem moc používat neslyšel.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.