Předbudoucí čas ?

Harry Potter:

I will only truly have left this school when none here are loyal to me…

Jak prosím rozumíte téhle větě – je to předbudoucí čas?
Opravdu opustím tuhle školu, až tu ke mně nebude nikdo loajální?

Díky

Ano, je to předbudoucí čas. A znamená to něco jako že ze školy bude doopravdy pryč až tehdy, když už mu nikdo z přítomných nebude věrný. Dokud mu tedy bude alespoň někdo věrný, on bude v té škole jakoby dále (i když technicky vzato už tam asi není).

Kdo to prosímvás komu říká? Líp by se mi to vysvětlovalo na konkrétním případu.

Já bych tipnul, že to říká Dumbledore nebo jak se to píše :-D

Ano, to jsem si taky myslel a nechtěl jsem psát nějaké závěry že to je tak a tak, když jsem si nebyl jistý.

Je to přesně tak, říká to starý dobrý proferssor Dumbledore, když ho přišli odvolat z funkce headmastra. Takže jak píše Marek, de fakto v té škole není (resp. nebude), ale jsou tam lidi (Harry Potter a spol.), kteří jsou mu věrní, a kteří ho se školou udržují jakoby v kontaktu (spíš duchovním než fyzickém). Řekl bych, že je to jakási metafora. I když uvidím, ještě mi zbývá do dokončení 2.dílu asi 50 stránek.

none are?

Ano, NONE – žádní. Množné číslo. Záleží na kontextu, v tomto je to množné číslo.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.