Pomoc s gramatikou

potřeboval bych zkontrolovat jestli mám dobře doplněnou gramatiku, je to tam dole…pls mrkněte na to

http://www.hf.tul.cz/…_AJ_2005.pdf

16)c, 17)b, 18)c, 19)c, 20)c, 21)c, 22)a, 23)a, 24)b, 25)b, 26)a, 27)a, 28)b, 29)a, 30)c, 31)c, 32)b, 33)c, 34)a, 35)b, 36)b, 37)c, 38)b, 39)c, 40)b

takženevíte??? :-(

Copak nevíme, ale spíš nemáme čas. Proč raději nevyzkoušíte nějaký interaktivní test, kterých máme na webu už stovky?

NO to jsem taky zkoušel. ale tohle jsou vzorový testy na příjimačky na VŠ. tak to akorát potřebuju zkontrolovat. :-(

Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale opravdu není moc času na kontrolu takových testů.

17)b, 19)a, 26)b, 30)a, 31)a, 33)b, 37)a

jinak by to mělo být správně.

1)Everything (what/which) happened was my fault.

Chtěl bych se zeptat, jestli je tohle vztažná věta rozvíjející slovíčko EVERYTHING nebo je to předmětná věta a tedy následně na použitá WHAT resp. WHICH.

2)At this bank you can get 14% rate on your savings.

Je možno použít RATE takto? Já jsem si myslel, že se používá jen ustálené spojení INTEREST RATE jako úrok.

Děkuji

1. what – předmětná/pod­mětná(nevím přesně, jak se to určuje v EN, v čj je to podmětná) (everything what happaned – co se stalo – VŠECHNO, co se stalo ; všechno = podmět)

Myslim, ze EVERYTHING WHAT… neni spravne. Podle me by tam melo byt THAT.

Ano, EVERYTHING THAT HAPPENED.

Rád bych se na něco zeptal. Snad jsem ve správném topiku. Dneska nám na přednášce tvrdil učitel že anglická otázka nikdy nezačíná záporem (pokud před záporem není tázací zájmeno např. who, a pokud začíná záporem je to jen zvolání a nekončí otazníkem, ale tečkou). Ale v anglickém textu jsem viděl otázku „Doesn't he do anything badly?“
Jaká je tedy pravda? Děkuji za odpověď
Jinak perfektní stránky, pohámají při studiju. :-)

Rád bych se na něco zeptal. Snad jsem ve správném topiku. Dneska nám na přednášce tvrdil učitel že anglická otázka nikdy nezačíná záporem (pokud před záporem není tázací zájmeno např. who, a pokud začíná záporem je to jen zvolání a nekončí otazníkem, ale tečkou). Ale v anglickém textu jsem viděl otázku „Doesn't he do anything badly?“
Jaká je tedy pravda? Děkuji za odpověď
Jinak perfektní stránky, pohámají při studiju. :-)

Takové otázky jsou spíš taková nevěřícná zvolání – DOESN'T HE DO ANYTHING BADLY – cožpak nedělá nic špatně? To snad není možné. Ale neptám se tím, spíš se divím.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.