Pobyt v zahraničí - solidní agentury

Ahoj všichni!!!!

Hodlám se tento rok udělat přijímací zkoušky a být příští rok studentem VŠ:-). Sice už pracuji, ale rozhodla jsem se pro denní studium, tedy vrátit se zpátky do studentských let a to proto, že spoustu agentur nabízí prázdninové programy v zahraničí pro studenty…

Máte někdo nějakou, nejlépe dobrou, zkušenost? Ráda bych zkusila nějaký program work and travel a to buď Austrálie, Canada nebo USA..

Prosím o doporučení a inspiraci:-), budu Vám moc vděčná:-)!!

Zdraví
Monika

Kamarád vyjel přes Student Agency do Ameriky. Zařídili mu práci v hotelu. Přijel do toho hotelu a oni na něj hleděli, co chce, že mají plný stav a že ho nemůžou zaměstnat. Vynervovaný vyšel z hotelu a naproti byl naštěstí další hotel, takže se tam šel zeptat a přijali ho. Hned poté zavolal Student Agency a oni: „No tak máte práci nebo ne?“ A on: „No mám, ale ne díky vám.“ A oni: „Hlavně že ji máte, tak je vše v pořádku..“
Tak vidíte. I na renomované společnosti se nedá příliš spolehnout. Chi, to jsem vás asi nepotěšila :-)). Ale myslím to spíše naopak, vyjet s kýmkoliv a když už jste jednou v nějaké zemi, něco se vždycky najde. V Anglii jsem se setkala se slečnou, jež si někde našla v práci v domově důchodců (toho je tu šílená kupa, hledají pořád, koholiv, na levelu aj nezáleží). Zaplatili ji letenku, školení, vše. Počítali s ní totiž na několik měsíců. Nicméně ona jen nevěděla, co se svou dovolenou (pracovala v marketingu v Praze), tak si takto vyjela jen na 4 týdny, a pak je opustila… Taky bych to tak asi řešila :-).. nepotřebujete agenturu.
Nejlepší stejně máte jet přes VŠ na stáž. Nabídek je spousta. Máte to zadarmo, jste ve škole, v životopise to vypadá dobře.

Ahojky, děkuju za příspěvek!! JJ, na stáž bych taky jela, ale to bych musela být dost dobrým studentem ne..Já na VŠ teda ještě nejsem, ale hodlám se dostat alespon na zemědělku…Tam je taky možnost stáže?

Je to většinou chloubou pro VŠ, že poskytují stáže, takže se o to snaží. To se ovšem musíte informovat na studijním oddělením té konkrétní zemědělky..
Co se dobrého studenta týče, ono záleží na počtu vypsaných míst, kolik lidí se přihlásí apod. Na Ostravské na pedagogické fakultě se třeba do Polska dalo dostat snadno, stejně jako do Portugalska – obojí se začátečnickou aj, ale s Anglií apod. to bylo horší.

Ještě jsou dobrovolnické programy, kdy vyjedete a pomáháte třeba na farmě, ve školách apod. Ale to si část hradíte, plus nedostáváte žádnou odměnu. Nicméně odměnou je, že jste v anglickém prostředí..

Ahoj, tak ti ještě jednou moc děkuji za příspěvky:-). Koukala jsem se na www.volunterabroad.com. Je to pro mě trošku zmatené, protože nemám zas tak dobrou anj abych tomu všemu porozuměla..
A ty znáš někoho, kdo tento program vyzkoušel??

Já se chystala vyjet přes jednu agenturu jako dobrovolník do Afriky. Nakonec jsem si tedy řekla, že přecijen potřebuji prvně něco udělat s mou aj, tak jsem vyjela do Anglie. Teď už se mi do Afriky nechce, „promarnila“ bych čas, do Afriky bych jela kvůli angličtině a zkušenostem, jež bych uplatnila zpět v ČR, jenže ne tady v Anglii, kde chci zůstat (tedy ano, ale rok a půl tady investuji trochu lépe).
No, takže ten program Afrika – je to šest měsíců práce pod jedním centrem v Dánsku či Norsku, kde si vyděláš na zbytek pobytu. Šest měsíců školení v Dánsku (nebo v Norsku, teď si nejsem jista), kde se naučíš vše, co budeš potřebovat. Poté půl roku v Africe (cokoliv – vyučování, stavění studní, prevence HIV..) a na konec dva měsíce cestování po Evropě a školení nováčků atd.
V Praze to poskytuje centrum Humana (možná Humanna). Tuším. Nicméně jsem slyšela, že ta škola v Dánsku není až tak bezva. Nevím, mně se líbilo vše, jež na školení řekli. Školení v Praze je tak jednou za měsíc, kde by ti podali veškeré info. Utvrdili mě, že mohu vyjet se začátečníckou aj. Nevím. Ovšem těch prvnich šest měsíců, kdy si vyděláváš, to je práce v hotelech, či sběr pro ekologickou firmu atd, takže tam je asi čas na to, se anglicky naučit.
Našla jsem ovšem to samé centrum v Anglii místo v Dánsku a to vypadalo mnohem mnohem lépe! – myslím způsob výuky atd. Nicméně to bys pak neměla zázemí v CŘ, kde tě podporuje Humana. Jestli máš zájem, kontaktuj Humana – Centrum na rovině (tak to tuším bylo)
Každopádně, jestliže nemluvíš dobře aj, spíše než za prací bych jednoduše vyjela jako aupair. Mají i letní pobyty. Jestliže nemluvíš dobře anglicky, budeš mít práci v továrně, na farmě apod., kde jsi pouze mezi Poláky, Slováky apod., takže tě angličtina mine úplně. V případě aupair jsi v anglickém prostředí, večer se zajdeš pobavit s místními atd (je k dispozici spousta seznamek na netu, takže jestliže ti dělá problém se dát do řeči s cizími, můžeš se seznámít takto). Navštěvuješ kurz, kde se taky seznámíš s cizinci, takže můžeš jít ven s nimi a procvičovat aj. A když si dáš práci, najdeš si rodinu, jež platí výborně, takže si i dost vyděláš. Já tedy jako aupair končím dnes a na podmínky, jež jsem měla, si nemohu stěžovat. Ani domácí práce jsem nemusela dělat.. Ale to záleží, já strávila dva měsíce hledáním té nej rodiny a taky jsem se dobře odprezentovala (mám VŠ na poruchy chování a vychovatelství, vedla jsem vodácký klub atd. tak to jsem se prodávala dobře). Takže jestli máš zkušenosti s dětmi, prodej se jak můžeš… Dej si však s výběrem rodiny práce, někde můžeš být za služku a to se nenaučíš vůbec nic.
Než agenturu, doporučuji webovky. Když si dáš vygooglovat aupair, vyjede ti spousta stránek. Nejlepší je www.aupairworld.net Tam bude asi nejvíce nabídek.

Omlouvám se, zda můj text nedává hlavu patu, nechce se mi to po sobě číst :-))

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.