Challenge for FCE

Tak jsem si teď dělal přípravný test na FCE a pěkně jsem prolítl u první části USE OF ENGLISH. Ale mám takový pocit, že se autoři spletli a měl to být test spíš pro CAE, protože mi to přišlo fakt těžký (a nebo mi ten test jenom nesedl a nebo nemám svůj den :-). Kdo si to chcete taky vyzkoušet, tak tady to je. Správné odpovědi jsou o jeden příspěvek vedle pod názem „finishing catch“ (že by drobná nápověda :-) )

BASEBALL CAPS
As early as the 1920s, the baseball cap had become fashionable off the field, being seen in smart circles as the perfect finishing ..... (effect/point/de­tail/touch) … to a new suit.
But it was continued sporting … (relation/orga­nisation/connec­tion/combinati­on) … that led to the widespread popularity of the cap. By the 1940s, teams were beginning to have their logos sewn onto the caps they wore during matches. The … (obvious/appa­rent/clear/evi­dent) … thing for fans to do was to wear these, too. Sales of caps went through the roof as college kids … (caught/picked/jo­ined/chose) … onto this way of showing their … (following/trus­t/support/loy­alty) … to their team.
By the late 1970s, new machines … (allowed/made/cau­sed/meant) … it was possible to embroiden images of things like animals and flags onto caps … (replace/alter­native/instead/pre­ference) … of just names and numbers. The caps now became fashionable once again, … (greatly/large­ly/fully/wide­ly) … thanks to hip-hop music bands who wore them on … (performanance/ac­t/stage/concer­t) … . Baseball caps then became desirable to music fans the world over and are now firmly … (established/con­sidered/insti­tuted/founded) … as a classic type of informal headgear.

to je CAE jinak to neni možný :o :-D

od jakého to bylo nakladatelství?

Je to od Longmana:
First Certificate Practice Tests Plus New Ed. (with key) + CD

V knížce je šest přípravných testů + dva testy jsou na přiloženém CD. Tohle je z prvního testu na CD.
Testy v knížce byly myslím akekvátní zkoušce FCE, ale (zejména tohle cvičení) bylo zřejmě trochu mimo rámec B2. Druhý test na CD jsem ještě nedělal.

Tyhle cvičné testy mají obecně různou úroveň. Jediné nakladatelství, které tu úroveň drží přesnou, je Cambridge, protože používají své vlastní testy z minulých let.

Jinak vše ostatní jsou jen napodobeniny, jednou směšně lehké a jindy strašně obtížné. To platí pro všechny úrovně zkoušek. Když jsem si zkoušel pár cvičných testů před svojí CPE, bylo to to samé. V materiálech od Macmillan (Testbuilder) to bylo někdy opravdu strašně těžké. Ostré testy z minulých let ale byly v poho.

tak to se mi hned ulevilo :-D

A mně tuplem. Už jsem si říkal, že jestli by tohle mělo být v reálným testu, tak jsem pěkně namydlenej :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.