USA - jednotné, nebo množné číslo?

Dobrý den, mohl byste mi poradit, zda je správně „USA is“, nebo „are“? Viděla jsem obě možnosti, a nejsem si jistá, co je špatně. A má na to vliv skutečnost, zda použiju pouze US nebo USA? Děkuji.

No nedivil bych se, kdyby se používala varianta s is :) Ale když napíšeš United States, tak MUSÍ být are :-)
US a USA vliv nemá, jen to rozepsání IMO

Já jsem zatím ještě pátrala v dalších učebnicích, a třeba v Maturitních otázkách z angličtiny je „The USA does not have…“, takže se to bere jako jednotné číslo…? Chápu, že je „United States are“, nebo že bych mohla použít lišácký opis „this country“ apod.,ale nechci se tomu vyhývat. Takže to, že byste se nedivil, kdyby se používala varianta s „is“ myslíte tak, jako že by ji někdo používal, ale bylo to špatně? A proč je tedy v hodně učebnicích? :shock:

USA rozhodne IS. Je to název státu, jeden celek, jedna jednotka. Proto jednotné číslo. Kdyby někdo mluvil o jednotlivých státech, bylo by to mložné číslo, ale asi by nikdo takto o USA nemluvil. Potom by říkal např. American states are…

Takže ani „United states are“?

Leda jako tým – THE UNITED STATES ARE LOSING TO BRAZIL.

Tady je to ne jako stát, ale jako mužstvo, hráči.

Jako stát je to jednotné číslo.

Díky moc.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.