Slovíčka

Ahoj porádíte mi někdo? Já s angličtinou začínám. Četl jsem v sekci tipy a triky co jen na angličtině nejdůležitější a aby se zvládlo všechno ostatní tak jsou potřeba umět slovíčka a gramatika. Porádíte mi někdo kolik je potřeba umět těch slovíček abych se bez problému domluvil a taky jestli mi poradíte nějaké učebnice ze kterých bych se je měl naučit kdybych se naučil kolik slovíček je potřeba ale takové co se málo používají tak by mi to asi k ničemu nebylo.

viz sekce recenze-slovní zásoba, z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že jsou to samé kvalitní učebnice

Co myslíte s tačilo by se naučit slovíčka z téhle učebnice? Tady je odkaz: http://knihy.abz.cz/…150-tematech

určitě stačilo, ale máš ponětí co to dá za práci se naučit 15OOO slovíček?
Osobně si myslím, že to není nejšťastnější metoda, začal pomalu ale jistě, od nejzákladnějších a postupně bych se prokousával k těm těžším, takhle v tom budeš mít pěkný madlajz.

Asi máš pravdu. Tak co kdybych se je naučil z téhle učebnice: http://www.spolecenskeknihy.cz/?… nebo z téhle: http://www.grada.cz/…ovicek_5203/ i když já jsem někde četl že je potřeba umět minimálně 3000 slovíček tak jestli ty 2000 nejsou málo.Já jsem učebnici která by měla přesně 3000 slovíček nenašel. Tak co myslíš?

Já bych si nekoupil ani jednu, už jen z toho důvodu, že jsou to české „učebnice“. Navíc pokud ještě nemáte žádné znalosti gramatiky, může se stát, že budete slovíčka používat nesprávně a své chyby si zafixujete a pak už se je špatně odnaučuje. Knihu, na kterou tady odkazujete (2000 nejdůle­žitějších slovíček) jsem držel v ruce a tu bych si určitě nekoupil. Dá se říct, že je to pouze seznam slov s výslovností a překladem. Není tam uvedena příkladová věta ke slovíčkům, což je další mínus. Nevíte potom, jak dané slovo použít a dochází ke zbytečným chybám. Dovolil bych si tvrdit, že podobnými učebnicemi si angličtinu nezlepšíte, ale naopak zhoršíte.

Jestli s angličtinou teprve začínáte, doporučoval bych vám projít tady na webu kurz Angličtina pro začátečníky a pořídit si také učebnici gramatiky v angličtině, nejlépe asi Essential Grammar in USE.

K rozšiřování slovní zásoby a zároveň procvičení bych si pořídil nejspíše English Vocabulary in USE (Elementary). K dalšímu rozšíření slovní zásoby můžete také používat zjednodušené knihy určené pro vaši úroveň, určitě jich najdete spousty.

Jakmile budete mít nějaký základ gramatiky a slovní zásoby, pořídil bych si výkladový slovník, který by vám neměl určitě chybět. Například Oxford Essential Dictionary, je tu i recenze.

A ještě bych vám doporučoval přečíst si článek „Co je na angličtině nejdůležitější“ ještě jednou. Zvládnutí angličtiny není založeno jen na gramatice a slovní zásobě.

Můžete mi, prosím, poradit nějaký audio slovník, tzn. CD, kde budou namluvená slovíčka (ne celé věty) česky, ang. + čas na opakování? Chci využít čas v MHD atd. pro rozšíření slovní zásoby. Díky moc :-)

Program EuroWord do PC. Zde si vytvoříte lekci a pak si slovíčka „vyženete“ do MP3 s volbou:
CZ/ENG, ENG/CZ, ENG/CZ/ENG, nastavíte si dobu prodlevy, zda postupně nebo přeházeně, zda všechna nebo jen problémová slovíčka (program má jednoduché zkoušení v PC). Blíže www.eddica.cz.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.