East or west, home ist best.

Ahoj, nevi nekdo jestli existuje „East or west, home ist best.“ v AJ? Takhle s tim ist..vygooglit se mi nic moc nepodarilo (krome vety East or west, home is best bez toho t). Napada me, ze by to mohla byt jakasi podivna zkratka za „is the“ nebo nejaky starsi/knizni/mis­tni vyraz ci cela fraze.

IST určitě ne. Proč to proboha hledáte s IST?

IST by byl jeden z tvarů slovesa „být“, užívaných ale v němčině:)

Vyslo mi to jako vysledek jiste ulohy na sifrovani. A protoze mi dalsi ulohy vysly dobre (tj. vysla veta nebo jeji cast, ktera je anglicky v poradku), musi bud toto existovat (co ja vim, treba nejakej knizni nesmysl co se uz davno nepouziva) nebo je chyba uz v zadani. Jinak by me urcite nenapadlo to hledat s ist.
Vzhledem k tomu, ze je tam vsechno anglicky, na tvar od sein v nemcine moc nesazim.

IS je IS i v archaické angličtině. Jinak koncovka -ST byla ve druhé osobě jednotného čístla – THOU SPEAKEST (you speak). Ve třetí jednotného bylo -th – HE SPEAKETH.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.