B2, jaká učebnice?

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, podle mého názoru se nacházím na úrovni intermediate, dokončené B1, směřuji k B2, a chtěl bych si pořídit nějakou učebnici na učení angličtiny, takže něco pro úroveň B2.
rozhoduji se mezi Destination B2 a English Grammar in Use. Co doporučujete?

Díky

Ahoj. Mám obě knihy, Destination B2 jen asi týden, prošel jsem zatím jen 2 lekce. EGU mám přes rok a asi 3/4 knihy za sebou. Cvičení jsou dle mého názoru o dost složitější v Destination B2. Tato kniha je podle mě zaměřena hlavně na procvičování a EGU zase na podrobné vysvětlení gramatiky i když cvičení jsou tam samozřejmě taky.

EGU je, ako uz nazov napoveda, na precvicenie gramatiky :-). Nicoho viac, nicoho menej. Myslim si vsak, ze ked si INTERMEDIATE, tak potebujes nieco, co ta bude viest od lekcie k lekcii. Aby si sa zlepsoval zo dna na den. EGU su len izolovane utrizky gramatiky, vhodne na jej precvicovanie. Teda ti to moze sluzit, ako „bokovka“, aby si sa precvicil, no vocabulary, listening a ostatne ti nerozvinie.

O knihach Destination ti nic nepoviem, lebo ziadnu nemam, hoci som si ju niekedy chcel kupit. Nakoniec som ju nekupil, lebo sa mi zda taka fadnejsia. Myslim, ziadne obrazky, len cvicenia. A na dizajn si ja potrpim :-) (mojim nazorom sa vsak ohladom Destination radsej neriad :-) )

Já bych ti doporučila Destination B2. Pořídila jsem si jí poměrně nedávno – cca před 3 týdny – a jsem s ní moc spokojená. English Grammar in Use mám též, cvičení tam jsou lehčí, většinou zaměřený jen na jeden jev. V Destination B2 se střídají kapitoly s grammar a vocabulary, každá má dycky ještě 4 strany cvičení, ty jsou různýho typu, i ty testový. Ty kapitoly se pojí vždycky s nějakým tématem, k tomu jsou tam slovíčka, fráz. slovesa, kolokace, word patterns… Obě knihy jsou moc fajn, já mám radši DB2. Doporučuju se kouknout dovnitř v nějakym knihkupectví, nebo i na netu bejvají naskenovaný a uvidíš, co se ti bude zdát lepší :)

http://helpforenglish.cz/…-in-Use.html
http://helpforenglish.cz/…tion-B1.html recenze sice na B1, ale stylově je B2 stejná :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.