už jdeš?

Are you going yet? (Význam bez údivu)

Díky.

Are you coming?
Are you on your way?

s tím yet by to bylo špatně?

BTW: dát si něco k jídlu- have sth to eat?

Řekl bych, že v přítomném průběhovém čase se takhle yet nepoužívá.

To s tím jídlem máš OK.

Ale jo, YET se dá takto použít. Klasický příklad použití YET je např. ARE WE THERE YET? To je se slovesem být, s dynamickým slovesem by byl průběhový čas + YET.

Už jdeš by bylo ale ARE YOU COMING YET nebo ARE YOU LEAVING YET. Ale záleží na situaci.

Takže teoreticky,jde jet či already použít u všech časů?kromě přítomného prostého?

Žádné KROMĚ… vždyť jsem Vám dal příklad použití YET v přít. prostém. Stejně tak může být HE'S HERE ALREADY. Nebo WE ALREADY HAVE A DOG. Přítomný prostý.

Ach omlouvám se,nevšiml jsem si. Děkuju moc :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 13 lety

Ale jo, YET se dá takto použít. Klasický příklad použití YET je např. ARE WE THERE YET? To je se slovesem být, s dynamickým slovesem by byl průběhový čas + YET.

Už jdeš by bylo ale ARE YOU COMING YET nebo ARE YOU LEAVING YET. Ale záleží na situaci.

No, tak jsem se zase něco naučil (i když tohle bych měl už dávno vědět!).
Já se zatím s yet setkal výlučně v předpřítomném čase, tak mi to do toho pr. cont. nějak nesedělo.
Díky za vyvedení z omylu.

Cheerry, sory po druhé… :-8

orime,ty mě normálně nemáš rád :-D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 13 lety

orime,ty mě normálně nemáš rád :-D

:-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.