Fráze - Out of sb/sth

Zdravím, chci si ověřit význam této fráze, jelikož jsem toho na webu moc nenašel. Je její význam “v porovnání s” resp. “oproti komu/čemu”?

př.

• Out of my classmates, I'm a giant. – V porovnání se spolužáky jsem obr.

nebo

• Out of these cars, the father's car is a limousine. – V porovnání s těmito auty je otcovo auto limuzína.

Používá se ta fráze takhle? Díky

Myslím, že to takto použít nelze… třeba to někdo tak hovorově používá, nevím, nikdy jsem se s tím nesetkal a ani slovníky to neuvádí. Vy jste se s tím někde setkal(a)?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 13 lety

Myslím, že to takto použít nelze… třeba to někdo tak hovorově používá, nevím, nikdy jsem se s tím nesetkal a ani slovníky to neuvádí. Vy jste se s tím někde setkal(a)?

Setkal zrovna včera právě. Bylo to v britským filmu Kick-ass z roku 2010. Hned ze začátku byla věta “My only superpower was being invisible to girls But out of my friends, man, I wasn't even the funny one”. Říkal jsem si něco ve smyslu “Moje jediná nadpřirozená síla byla neviditelnost před holkama, ale oproti kámošům (v porovnání s kámošema), chlape, jsem nebyl ani ten nejsrandovnější”.

Ale je pravda, že sleduji převážně americký seriály a filmy a tohle mi, podobně jako třeba Red Dwarf, intonačně i různými slovními obraty moc nesedělo.

out of – normálně klasicky . z, ze
Ono to srovnání tam asi trochu je. Ale spíš to signalizuje výběr z počtu.
Why me, out of all people here? Proč zrovna já, ze všech lidí tady?
5 out of 10 – pět z deseti atd.
out of my friends – ze všech mých kámošů

v porovnaní= Compared to…(my friends…) – v porovnaní s mojimi priateľmi :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od dannyd14 vložený před 13 lety

v porovnaní= Compared to…(my friends…) – v porovnaní s mojimi priateľmi :)

Jj, fráze compared to, in/by comparison with atd je mi celkem dobře známá, jen jsem si potřeboval prověřit to výše uvedené. Ale díky a díky i swimmerovi za ujasnění :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.