Kdo mi poradí, jakou zvolit učebnici k přípravě na FCE ? Je to pro
15–16ti leté gympláky, mají už PET. Díky moc
Kdo mi poradí, jakou zvolit učebnici k přípravě na FCE ? Je to pro
15–16ti leté gympláky, mají už PET. Díky moc
To mi fakt nikdo neporadí?:-( Z které učebnice se vám dobře
připravovalo, nebo jste jí měli v kurzu? Díky
Tady je učebnice s testy: FCE / CAE Practice Tests Plus (New Edition)
Díky, to vypadá fakt dobře.
Já jsem se připravovala sama, takže jsem považovala za unsuitable
odpovídat.
Vlastně počkat, chodila jsem do krátkého kurzu!
Ach ta paměť.
V kurzu jsme měli FCE
Gold (tato řada, ale ne PLUS), který mně osobně připadal fajn, ale za
10 hodin/lekcí jsme došli asi na stranu 20 a já teď doma mám učebnici za
600 Kč… Doma jsem se sama (opravdu poctivě) připravovala s učebnicí Cambridge
Grammar for First Certificate, a dala jsem to za A.
Jo nojo, já jsem zapomněl…Ještě je super na gramatiku a slovíčka toto: Grammar and Vocabulary for First Certificate
Já jsem byl poměrně spokojený s řadou OBJECTIVE, používal jsem edition 2, ale vidím, že je na světě edition 3 a dokonce existuje varianta compact first for schools, což by mohlo být pro věkovou skupinu, kterou hledáte.
Super! Díky moc všem. Asi to nějak zkombinujeme. Testy a učeb. OBJECTIVE
for schools by asi bylo pro děcka fakt dobrý. Ještě sehnat “sponzora”
na koupi.
Učebnice pomůže, ale FCE aktivně nesloží, proto asi ten “odpovídací ostych”. Stačí se podívat po rozumných věcech na B2 a nebo s FCE na hřbetě od OUP, Cambridge, Macmillanu, Longmanu......a porozhlídnout se i po Internetových pdf verzích. K.
IMHO. Musím říci, že TTT je v mnohém nepovedená učebnice, ale osobně nehorší učebnici, kterou jsem kdy držel je bezkonkurenčně HEADWAY. Odradila mne na mnoho let od angličtiny.
IMHO. Musím říci, že TTT je v mnohém nepovedená učebnice, ale osobně nehorší učebnici, kterou jsem kdy držel je bezkonkurenčně HEADWAY. Odradila mne na mnoho let od angličtiny.
Headway NENÍ nejhorší učebnice, ale rozhodně ne nejlepší. Největší chyba v historii Headwaye ale byla, že je učitelé začali používat na středních školách. Je to učebnice pro dospělé, ne pro teenagery. Ale osobně ji taky nemusím, to je fakt.
A jestli TTT nebo Headway, to se prostě NEDÁ srovnávat. TTT je klasická česká učebnice psaná starým českým způsobem.
Vím, že to tak vidím jen já, ale prostě HEADWAY byla moje nejhorší zkušenost, proto jsem psal IMHO. Byly to první učebnice po revoluci z “etablobaných nakladatelství” a ve mne vyvolávají i po těch letech negativní emoce. Proti tomu, v mém případě, TTT je pohoda, dávno překonaný způsob, variace na rodinu Prokopů, ale spíš to vyvolává u mne úsměv než negativní vzpomínky.
edit: příspěvek patřil do “vedlejšího” vlákna, nevím proč se to objevilo tady
Vím, že to tak vidím jen já, ale prostě HEADWAY byla moje nejhorší zkušenost, proto jsem psal IMHO. Byly to první učebnice po revoluci z “etablobaných nakladatelství” a ve mne vyvolávají i po těch letech negativní emoce. Proti tomu, v mém případě, TTT je pohoda, dávno překonaný způsob, variace na rodinu Prokopů, ale spíš to vyvolává u mne úsměv než negativní vzpomínky.
edit: příspěvek patřil do “vedlejšího” vlákna, nevím proč se to objevilo tady
Jestli to není tím, že z jakékoliv učebnice učí lektor a jemu/jí to musí být blízké, ten styl. Kniha je jen nástroj.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.