Jaké bylo vaše.

Jaké bylo vaše ráno (vstávání)?
What was your morning (getting up lze použít?) like?
Well, normal. I got up had breakfast and had a shower.
Then I went to school by tram.

Poté bych se chtěl zeptat:
hele , tramvaj jede.
Look , the tram is going.
The tram should already arrived.
Where is it oh my god..
Ta tramvaj už měla přijet.
Kde je bože můj.

Díky

The tram should have arrived.

(Už se to zkus naučit, je to nejmíň asi podesátý! )
(I am kidding!  )

První “mini-rozhovor” je dobře, “What was your getting up like?” lze myslím také použít (ale ta první verze mi zní rozhodně lépe). Akorát mezi “I got up” a “had breakfast” Vám chybí čárka.

Ve druhém rozhovoru bych spíše použil “The tram should have already arrived.”

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 12 lety

The tram should have arrived.

(Už se to zkus naučit, je to nejmíň asi podesátý! )
(I am kidding!  )

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 12 lety

První “mini-rozhovor” je dobře, “What was your getting up like?” lze myslím také použít (ale ta první verze mi zní rozhodně lépe). Akorát mezi “I got up” a “had breakfast” Vám chybí čárka.

Ve druhém rozhovoru bych spíše použil “The tram should have already arrived.”

čárku jsem nedal úmyslně , díky

1) Použitie slovesa GET UP v konkrétnom kontexte mi nepríde ako prirodzené vyjadrenie: “Aké bolo vaše ráno (vstávanie)?”

2) LOOK vo vyjdrení “hele”, okej.

3) Gramatickú “perličku” v podaní “The tram should already arrived” máme opravenú vyššie. Ja som uvažoval a došiel som na to, že tú vetu by možno šlo vyjadriť aj takto: The tram should be here by now.

co ranní vstávání?

V tomto kontextu znamená dle mého GET UP pouze to, že vstanete /dostanete se z postele. Dle mého už do této akce nepatří snídaně a sprcha.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.