slovíčka

Ahoj všichni,

chtěla bych se zeptat jak je nejlepší se učit slovíčka ? jestli samostatně nebo v nějakém kontextu ??

Měla bych se učit i samotné fráze ??

Zkuste si přečíst tento článek:

http://www.helpforenglish.cz/…lovni-zasoba

Díky moc, nechápu, že jsem si toho před tím nevšimla

Plus samozřejmě EnglishMe! :)

No a mohla bych se zeptat, jak je to s gramatikou ??? Jsem na úrovni A2/B1 a když sleduju např. nějaké seriály (Eng + eng titulky) tak jim víceméně rozumím ( a když ne, tak pomůže překladač) , ale při těžších testech (B1/B2) už je to složitější a hlavně s gramatikou… Jak bych ji sama mohla zlepšit ? nebo jsou lepší nějaké kurzy ?? jinak veškeré neznámé věty a slovíčka ze seriálů si zapisuju do sešitu a myslím, že takhle se to dá naučit velice dobře ......

Píšete, že jste na úrovni A2/B1, tak tam pořád na učení nové gramatiky je prostor. Pokud jste schopná se učit sama doma, tak můžete buď podle učebnice plus/nebo se učit z článků a testů tady na HFE. Pro self-study je dobrá třeba řada AZAR, přehledná (i když trochu monotónní) je Murphyho Grammar In Use, nebo třeba učebnice na přípravu na zkoušku, i když se na zkoušku nechystáte, ale je tam spoustu zajímavých cvičení a vysvětlení gramatiky (já mám ráda Hewingse, Cambridge Grammar for First Certificate).

Děkuji za odpověď, zatím zkusím pročíst nějaké ty články, cvičení a pak se uvidí :)))

Ještě bych se chtěla zeptat, jestli nevadí když míchám Britskou a USA English ?? např. jeden britský seriál, poté Americký…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od debi vložený před 11 lety

Ještě bych se chtěla zeptat, jestli nevadí když míchám Britskou a USA English ?? např. jeden britský seriál, poté Americký…

Podle mne to nevadí, pokud si uvědomujete, které jsou které. :)
A také jde o to, jak vysoké jsou Vaše cíle – ideálně by člověk měl ve vlastní výslovnosti a slovní zásobě používat jeden druh angličtiny. V praxi se to ale lidem často míchá.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.