Státní maturita

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak je velká tolerance u hodnocení státní maturity při vychýlení od zadání. Téma bylo vyprávění- Den na který nikdy nezapomenu. Obávám se, že jsem sklouzla k popisu.

Mně osobně přišel ten text, který jste tu na začátku ukazovala, celkem v pořádku. Můžu mluvit jen za svoje studenty, ale zatím jsem se nesetkal s tím, že by se někomu u maturity z angličtiny strhávaly ve velkém body za takovou drobnou slohovou nepřesnost (v češtině to možné je).
Ten text jako takový byl na dobré úrovni po jazykové stránce. Maximálně Vám mohou vytknout, že samotné “důležité události” věnujete málo místa. Ale to je opravdu podle mne okrajová věc. Viděl jsem projít mnohokrát slabší texty. :)

Dobrý den, mám docela velký problém a potřebovala bych poradit. Letos jsem maturovala z anglického jazyka a přestože jsem ústní část a jednu část písemné maturity (slohovou práci) dala bez problému, didaktický test mi utekl celkem o 8 bodů… Tudíž jdu v září na opravu. Potřebuji poradit jak se na něj nejlépe připravit. Mluvit umím, ale poslechy nezvládám a hlavně mi dělají problém články ,,, Když čtu, mam pocit jako bych vůbec ničemu nerozuměla a schyluji se k tzv. tipování … Tak prosím o radu jak nejlépe toto odbourat a připravit se na něj … Děkuji!

Dobrý den, mám malý dotaz. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neví, jestli se dají někde na internetu najít texty k maturitním anglickým nahrávkám. Díky za odpověď. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.