FCE a maturita

Ahojky všichni, musím se “pochlubit” (sice cizím peřím) ale “moji” dva kluci úspěšně udělali zk. FCE (76% a 79%) . :-) Jsou ve druháku a třeťáku gymplu a mě by zajímalo, jestli je možné tyto zkoušky uznat “jako” maturitu. Myslím, jestli by tím pádem nemuseli už maturovat z angličtiny. Nevíte někdo? Díky moc

Pane Marku, prosím, nemáte s tím nějaké zkušenosti. Nebo nevíte, na koho se obrátit s dotazem? Nevím,, jestli by např. Ministerstvo školství se mnou vůbec komunikovalo, :-( nebo kde bych to mohla zjistit. Díky

Pochybuju, že by FCE uznali jako maturitu, o tom jsem nikdy neslyšel. Maturita testuje i znalost reálií pokud se nepletu, FCE ne.
Na druhou stranu, pokud někdo získá skoro 80% z FCE, tak myslim, že maturitu musí udělat, i kdyby tam přišel naprosto nepřipravenej. Maturita je někde na úrovni A2/B1.

to Cortes, díky za názor, určitě máte pravdu s těmi reáliemi, maturitu určitě udělají, ale myslela jsem, že by se FCE mohlo uznat. No, jak je vidět asi né :-( Oba mají B2 ,ale tady (v Česku) jim je to asi houby platný. Ani na vejškách se to neuznává ? Třeba místo zkoušky , zápočtu nebo při přijímačkách?

Některé vysoké školy FCE uznávají jako bodovou bonifikaci, třeba práva v Praze. Jestli to někde může nahradit i přijímací zkoušky, tak to nevim, ale je to dost možný.

Na Slovensku je to možné, u nás ale ne. Každopádně maturitu pak dají levou zadní, protože maturita je úroveň PET a občas se mi zdá, že i níž…

Ahojky a díky všem za zkušenosti. Moc jste mě nepotěšili, ale v každém případě jim ta zkouška určitě jednou bude něco platná. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.