Ahoj mám několik dotazů ohledně vysoké školy zaměřené na angličtinu. Nemám kde jinde se na to zeptat a tak to zkouším tady. Rád bych tímto oslovil všechny současné i bývalé studenty na VŠ., popřípadě i učitele.
Mám v plánu jít na vysokou školu do Pardubic. Konkrétně mě jde o obor “Anglický jazyk – specializace v pedagogice” . Chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti na této škole. Jakou úroven jste měli když jste nastupovali? Je B2 dostačující? Výuka probíhá celá pouze v AJ nebo se ty odborné předměty učí v ČJ? Slyšel jsem na vysoké školy přes anglický jazyk jen vše špatné, že prý se tam jazyk jako takový neučí, že ten už máte dávno umět. Že je to jen pro ty co bydleli v GB nebo USA. Je to pravda?
Také jsem si všiml, že je zde i určitá praxe, zajimalo by mě jak a kde probíhá. Rád bych v budoucnu byl učitel, nebo alespoň lektor, je to takový můj sen. Angličtina mě děsně baví, učím se denně několik hodin, čtu knihy ( nezlehčené- Letopisy Narnie), prošel jsem gramatické učebnice jako EGU a Prodromoua. Dívám se na americké seriály s AJ titulkama. Trochu pokulhávám v mluvení, protože to nemám s kým trénovat. Ne že bych nedokázal mluvit, když jsem sám tak mluvím plynule, ale před ostatníma mám takový ostych a trvá mě než se ho zbavím. Myslíte, že bych měl šanci? Prosím napište mi své názory a odpovědi na mé otázky. Budu moc vděčný! Děkuji !!