agreed to start/agreed to starting

Dobrý den :)

Nechtěl jsem to dávat už do mého staršího příspěvku tak jsem raději založil nový.

Jaký je rozdíl mezi?

• He agreed to start early.
  • He agreed to starting early.

a

• He admitted to be stupid.
  • He admitted to being stupid.

Pořád prostě zápasím s tím kdy TO funguje jako předložka. ADMIT i AGREE se pojí s infinitivem s TO, ale přesto v těchto příkladech použiji TO jako předložku- jistě to nevím, ale takto sem to někde viděl napsané. Jde použít vždy obě varianty a jaký je rozdíl?

Moc děkuju!

•He agreed to start early.

•He agreed to starting early.

Obojí vypadá jako možné, význam stejný.

Po admit by mělo být gerundium.

Na těchto stránkách jsem právě našel: The senator admitted to having problems with alcoholism. :-?

Za to agree díky!!!

admitted having – přiznal se, připustil, že…
admitted to having – přiznal se K čemu? k tomu, že má problémy

Ještě k tomu agree…našel jsem dva zdroje, které o tom pojednávají, ale každý píše něco jiného když dojde na rozdíl mezi agree to do*/ *agree to doing.

1)

Both constructions exist but they are used differently. When you agree TO DO smth., it is you who are the doer of the (prospective) action. Concerning the actions of others, however, you agree to their doing it (formally), or (more colloquially) to them doing it.

2)

A poté zde!

Funguje to i u této věty? Přijde mi to celé divné!

• We agreed to start earlier

x

• We agreed to starting earlier

Ještě:

• I am new to being a teacher/parent. Jak si zde pomůžu v češtině?

admit to having si řeknu: přiznal se K čemu? K tomu, že má problémy. Ale u tohoto si neumím říci něco podobného. Řeknu si: Být rodičem je pro mě nové. Pro je sice předložka, ale zde není před tím podstatným jménem takže to mi bude k ničemu…

We agreed to start earlier
Dohodli jsme se, že začneme dříve

We agreed to starting earlier
Souhlasili jsme s dřívějším začátkem

• admitted having – přiznal se, připustil, že…
  • admitted to having – přiznal se K čemu?k tomu, že má problémy
  • We agreed to start earlier – Dohodli jsme se, že začneme dříve
  • We agreed to starting earlier – Souhlasili jsme s dřívějším začátkem

Na základě těchto “pomocných” příkladů mě zajímá zda je možné si pomoci stejným způsobem i v následujících větách.

I am new to being a father. – V čem jsem nový?Jsem nový v otcovství/ V otcovství jsem nový? Šlo by to?

Here is to being the best. – Tak na zdraví?

Díky!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.