Zrovna jsem napsal slohovku a udělal jsem chyby..

Zdravím, v maturitní slohovce byl formální dopis a neformální email kamarádovi. Ve formálním jsem udělal následující chyby: adresa bez datumu, má adresa bez jména, pozdrav na závěr pouze Best Regards, nemám tam podpis. Adresu příjemce jsem napsal až na závěr slohovky doleva, ne doleva pod mou adresu. U emailu jsem zakončil Sincerely. Trochu jsem to prostě popletl. Jinak bych tam v textu neměl mít chyby. Jenom jsem se na to prostě nepodíval. Jak budu hodnocen?

Taky jsem před chvílí psal :-). Nám teda bylo řečeno, ať adresy a datum nepíšeme, takže to by neměla být chyba…

Bojím se, že jedna věc je to tam nemít vůbec a druhá věc to tam mít, ale popletené. :(

(Na žádost tazatele) Hned na začátku se přiznám, že požadavky maturitní slohovky neznám. Ve formálním dopise v anglojazyčné kultuře nedáváme jméno odesílatele spolu s adresou, a “best regards” nepoužíváme. Končíme pozdravem “Yours faithfully” nebo “Yours sincerely”. See here.

Neformální mail lze končit jakkoli podle toho, jak se znáte. Když se osobně moc dobře neznáte, stačí “best regards” nebo “kind regards”. See here.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.