Let's roll!

Dobrý večer, na toto spojení jsem ne jednou narazil ve filmu a nejsem si úplně jistý, co to znamená a kdy se to dá použít. Díval jsem se do slovníků, ale zdá se mi, že každý říká tak trošku něco jiného. Takže z toho nejsem moc moudrý. Co jsem tak zatím stihl vstřebat je, že by to mohlo znamenat něco jako “Pojďme (už)!”. Ale nevím to jistě, neměl by někdo menší shrnutí, kdy/kde to použít? Děkuju a přeji pěkný zbytek dne.

Záleží na kontextu. Všeobecně řečeno (AmE) spojení “let's roll!” vyjadřuje přání nebo vyzývá k tomu, aby se s něčím už začalo nebo dalo do pohybu, tedy jdeme na to! Pust'me se do toho! Vzhůru na to! Tak už začneme! Let's go! Let's do it! Let's get going! Let's get on with it! Go for it! Here we go! Off we go! Let's get moving! atd. Ale také, jak píšete, pojd'me už! – Let's get out of here!

Děkuju moc za vysvětlení! Jenom se zeptám, tento výraz se používá převážně v AmE, že ano?

Ano, ale rozumí se i v BrE.

Děkuji ještě jednou. :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.