Jakými všemi způsoby byste vyjádřili komentáře
- to jsem zvědavý, jak z toho teď vybruslíš
- snažil se z toho vybruslit
a jím podobné mě osobně napadá – how you get out of it .. ale
přijde mi to suchý, idiomatická spojení vítána
děkuji
Jakými všemi způsoby byste vyjádřili komentáře
a jím podobné mě osobně napadá – how you get out of it .. ale
přijde mi to suchý, idiomatická spojení vítána
děkuji
Ve slovníku Lingea jsem našel Duck out
duck out, wriggle out, dodge… atd. těch synonym bude více. Otázka je, jak moc sedí do toho kontextu, co zizak potřebuje. Tyto výrazy totiž spíš říkají, že se někdo z něčeho vykroutí (tedy nebude to muset dělat).
Noo napadla mě situace, kdy jeden něco řekne, co nechtěl nebo co vyznělo
špatně a obě strany si toho jsou vědomi … a ten druhý se zeptá.. no tak
teď jsem zvědavý jak z toho vybruslíš
defakto, že ho v tom nechá koupat, namísto toho aby řekl – jo vím, jak
jsi to myslel…
Nejde tedy o mluvčího, ten by asi řekl – it didn't come out right…
ale spíš o toho posluchače, co ho v tom koupe
Duck out by v tomhle případě bylo asi příhodné, že?
Noo napadla mě situace, kdy jeden něco řekne, co nechtěl nebo co vyznělo špatně a obě strany si toho jsou vědomi … a ten druhý se zeptá.. no tak teď jsem zvědavý jak z toho vybruslíš
defakto, že ho v tom nechá koupat, namísto toho aby řekl – jo vím, jak jsi to myslel…
Nejde tedy o mluvčího, ten by asi řekl – it didn't come out right… ale spíš o toho posluchače, co ho v tom koupe
Duck out by v tomhle případě bylo asi příhodné, že?
Myslím, že DUCK OUT OF sth prostě znamená, že se vyhnete něčemu, co máte udělat, nějaké povinnosti, slibu apod. DUCK = uhnout. Z to frázové sloveso vychází.
A nechcete toto?
v tom případě DUCK OUT OF nebude to pravé… talk your way out of
something, není úplně špatný
původně mi to znělo, jako spíš vykecat se z něčeho, co jeden slíbil.. ale tuta příkladová věta to vyvrací
děkuji za tipy!
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.