jeleni ?

Dělal jsem si test a vyhodnocení nechápu, správně je deers , ne ?

I saw two _______in the _______ .

Uživatel odpověděl: deers, woods

Správná odpověď: deer, woods

A ještě bych se rád zeptal tady u tohoto příkladu, je vyloženě špatně má odpověď a two-hours journey ? Protože tu jsem kdesi už v odborném článku viděl jako možnost také. Je to nějaká konkrétní gramatika, na kterou je zde článek ?

It's ______ to Paris.

Uživatel odpověděl: a two-hours journey

Správná odpověď: two hours' journey

Ohledně těch jelenů, “deer” má nepravidelný plurál. Takže jednotné i množné číslo je deer (singular) — deer (plural). Stejně jako u podobných zvířecích množných čísel jako je například "sheep — sheep (mn. číslo) nebo fish — fish (mn. číslo). Stejně jako u nepravidelných sloves je jediná možnost si tyto vyjímky zapamatovat.

V té Vaší verzi s cestou by muselo být “a two-hour journey”.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Alkman vložený před 5 lety

Dělal jsem si test a vyhodnocení nechápu, správně je deers , ne ?

I saw two _______in the _______ .

Uživatel odpověděl: deers, woods

Správná odpověď: deer, woods

A ještě bych se rád zeptal tady u tohoto příkladu, je vyloženě špatně má odpověď a two-hours journey ? Protože tu jsem kdesi už v odborném článku viděl jako možnost také. Je to nějaká konkrétní gramatika, na kterou je zde článek ?

It's ______ to Paris.

Uživatel odpověděl: a two-hours journey

Správná odpověď: two hours' journey

Můžete se podívat i do našich článků, aby Vás příště už nic nepřekvapilo. :)

Nepravidelné množné číslo
Dvoudenní, tříměsíční, desetiletý…

Děkuji všem, jde o takové nenápadné detaily, které si člověk neuvědomí…, děkuji i za odkaz.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.