spawnify - význam slova

Už několikrát jsem narazil na slovo spawnify, nevíte co by to mohlo znamenat? Vykytuje se zejména v počítačových hrách nebo fantasy literatuře. Při hledání na Internetu jsem našel mnoho textů, ale nedaří se mi pochopit význam tohoto slova.

Díky.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od chipmunk vložený před 5 lety

Už několikrát jsem narazil na slovo spawnify, nevíte co by to mohlo znamenat? Vykytuje se zejména v počítačových hrách nebo fantasy literatuře. Při hledání na Internetu jsem našel mnoho textů, ale nedaří se mi pochopit význam tohoto slova.

Díky.

Nemyslím si, že je to slovo. Určitě to vychází ze SPAWN (máme ve slovníku, nedávno jsme to měli i jako Word of the Day).

Při rychlém hledání jsem to našel jako uživatelské jméno nějakého hráče Robloxu nebo skupinu hráčů apod. Prostě někdo použil sloveso SPAWN a přidal k tomu koncovku, kterou má spousta slov -IFY (identify, nullify, qualify apod.) Ostatně podobně to má SPOTIFY (což prý vzniklo jako blend slov SPOT a IDENTIFY).

Takže pokud si někdo vymyslel SPAWNIFY, tak se musíte zeptat jeho, co tím myslel.

Děkuji za odpověď, s tím slovem jsem se už předtím setkal a myslel jsem si, že znamená “něco někomu překazit” nebo “něco zničit”. Teď čtu povídku “Urchin House Blues” a tam jsem na to slovo narazil na 5.straně, je tam věta “`Spawnify,' he swore.”, tak jsem ho začal hledat ve slovnících a na Internetu a bez úspěchu, tak jsem se ještě zeptal na těchto stránkách. Při hledání na Internetu jsem narazil ještě na slovo “spawnification”, mohlo by s ním souviset. Není to sice tak důležité, ale jsem jenom zvědaví, když se nikdo nenajde, kdo by to věděl, tak to nevadí, takových slov ve sci-fi nebo fantasy literatuře je spousta a ve slovnících nejsou, občas jdou odvodit někdy ne.

kniha “Urchin House Blues” :

https://www.smashwords.com/…view/1025833

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.