Věděl jsem to/ Vím to

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na větu: Věděl jsem to/ Vím to.
Já bych volil: I have known it- myšleno, že od nějaké situace v minulosti to vím.
Ale mnohokrát jsem i slyšel: I knew it- a to moc nevím jak je to myšleno, snad že jsem to věděl a teď jsem se přes to “přenesl”?
Děkuji moc za vysvětlení.

Áno, je to tak, ako píšete. Past simple (I knew it) je uzavretá minulosť a so súčasnosťou nemá nič spoločné. Present perfect (I´ve known it) je prítomnosť ako následok/fakt, ktorý začal v minulosti a je platný aj v tomto momente.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od AdrianaXXX vložený před 5 lety

Áno, je to tak, ako píšete. Past simple (I knew it) je uzavretá minulosť a so súčasnosťou nemá nič spoločné. Present perfect (I´ve known it) je prítomnosť ako následok/fakt, ktorý začal v minulosti a je platný aj v tomto momente.

Děkuji Vám

I know it. = Vím to.
I knew it. = Věděl jsem to. / To jsem věděl.

I have known it for some time / for a week atd…

“I knew it!” = I'm right. It's just as I expected. (There is often a slight insinuation that others maybe didn't know it, but I did.)

EXAMPLE: They arrested Mr. Smith. Apparently, he had been embezzling for years.

I knew it. (= I always thought he was a crook.)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.