going to, going to go to school

Zdravím, rád by som si overil, či tieto väzby pre budúcnosť chápem správne, hrozne ma zmiatol jeden článok, začal som to googliť a ešte som to zhoršil :)

I am going to school tomorow – je to naplánované, dohodnuté, že pôjdem zajtra do školy, napr. je to v rozvrhu, oznámil to riaditeľ, atd.

I am going to go to school – ja plánujem, chystám sa ísť do školy

Ano:)

Super :) Ďakujem.

Ešte ma zaujíma vec, že plno učiteľov, zjavne nesprávne, tvrdí, že väzba going to go, prípadne going to came neexistuje.

Čo teda používajú na vyjadrenie plánovanej budúcnosti s go? Môžem povedať napr. Pôjdem do francúzska – I am going to France a myslieť to tak, že to ja plánujem, ale nie je to nikde určené, dohodnuté?

Google translate mi to tak prekladá, ale neviem, či sa naň dá až tak spoľahnúť a tiež si to nejak neviem zaradiť do budúcich časov, ktoré mám naučené :)

Google translator slouží jen k tomu, aby jste si přeložili něco, čemu vůbec nerozumíte a zjistili tak zhruba, o co jde.....nelze používat jako nástroj k pochopení gramatiky..

Já angličtinu také učím. Nevím, jestli bych to, co píšete popsala jako “vazbu going to go/come” (pozor – NE came, to byl asi překlep…)

Moje verze je, že extistuje zkrátka vazba “going to”(která se česky dá celkem slušně přeložit jako “hodlám”:)) a nevidím důvod proč by tam nemohlo být významové sloveso go nebo významové sloveso come.

V reálné řeči rodilců uslyšíte převžně I'm gonna go nebo I'm gonna come.

Opravdu nevidím žádný problém s větami: I am going to go there. I am going to come. a podobné...... Nikdy jsem neslyšela, že by to mohl být problém, pokud se mnou někdo nesouhlasíte, tak se ozvěte:)

Viz také ‘Polovičatá’ pravidla (2): GOING TO.

Ostatní vyjádření budoucnosti najdete v článcích, které Vás snad nezmatou: ;-)
Budoucí čas
Vyjádření budoucnosti přítomnými časy

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.