zajímalo by mě, co studujete za školu, nebo co jste třeba nedávno dostudovali, hádám, že většinu z vás určitě baví AJ.. Vybírali jste podle toho i školu? Snažili jste se tomu co nejvíc přízpůsobit obor, nebo jste angličtinu dokonce studovali ? Máte solidní uplatnění? Díky za názor :)

Kdyz jsi se ty se mnou podelil o nazor v mem tematu, tak ja se s tebou podelim o muj :)

Ja jsem na Fakulte informatiky Masarykovy Univerzity.
Podle Aj jsem nevybiral, sice by me bavilo se zdokonalovat, ale ono mi to prijde takovy neuzitecny umet jenom jazyk. To prece umi kazdy rodili mluvci.
A myslim si, ze informatik/IT technik ktery umi dobre anglicky ma velice solidni uplatneni.
Jinak tu mame jenom jednu povinou zkousku z anglictiny, ktera je na urovni FCE.

no jo, ale rodilej mluvčí zase neumí česky, že ?:D A pokud chceš pracovat tady v česku, tak ji budeš asi potřebovat…

IT mě nějak nechytlo na střední, myslel jsem že jo, ale nic.
Sice ty peníze v té sféře nejsou špatný, ale je to jen čumění do PC.. navíc na to musí mít člověk hlavu a moc se to naučit nejde.

Jn, jazyk je málo, souhlasím, když ho nechceš učit, .. a dneska už ho chce každej, ale zase pochybuju, že ho každej zvládá na C úrovni.. Uvažuju ještě o ekonomii , protože mě to docela bavilo, ale to bych musel dělat 2 Vš, zvlášt na Aj a zvlášt na EKO… je to těžké dneska :D

Hlásím se letos na filozofickou fakultu: Cizí jazyky pro komerční praxi (angličtina – ruština)a doufám, že se už konečně dostanu. Školu jsem si vybrala kvůli tomu, že mě jazyky baví a jsem typ co nemůže studovat něco co ho nebaví (letos jsem si to vyzkoušela s ekonomkou a byla jsem z toho nešťastná – a teď už tam nejsem). :-)
Ráda bych šla na zubaře (byla jsem několik let na praxi u svého zubního lékaře a myslím, že být zubař v této době musí být vážně supr) ale bohužel s biologií, fyzikou a matematikou moc nekamarádím a na střední jsme těmto oborům taky moc nedali, takže je to asi tabu…

Taky chci na fildu, na angličtinu, ale je to jenom Bc. a ty humanitní obory je fakt těžký uplatnil, takže se od nich budu chtít v budoucnu vzdálit…Co tě nebavilo na ekonomce? Matika nebo celkově ten obor?

Zubař je určitě dobrá volba, když vidím jak mě tam vždycky natáhne, ale určitě to není pro každýho… ale jestli nejsi kamarádka s BIO a fyzikou tak by to bylo jenom trápení…

Jasny, rodili mluvci neumi cesky. To neni to co jsem chtel rict. Ja povazuju proste Anglictinu za samozrejmost, co se budouciho uplatneni tyce. Proto je dobre k tomu neco mit, nejaky obor. Protoze kdyz pak chce clovek jit pracovat do zahranici (coz si myslim ze chce vetsina lidi, co se uci cizi jazyk a mysli to s nim vazne), tak mu umet „jenom“ perfektne cizi jazyk stacit nebude.

A lidi co zvladaj jazyk na C urovni je podle me v cesku dost malo.

Co se IT tyce… pro nekoho to je a pro nekoho ne. Je to neco jak anglictina, clovek to s tim musi myslet vazne a zdokonalovat se z velke casti sam, jevit o to veliky zajem, jinak to nema cenu. Takze pokud te to nechytlo, tak o tom ani nepremyslej, naroky jsou nemale.

jasný, buď mít teda tu angličtinu excelentní a překládat nebo dokonce tlumočit nebo k tomu mít další obor, .. jak říkáš.. No samozřejmě že nebude,to musí být každýmu jasný..

Ono to taky není potřeba ten jazyk třeba ovládat na C2 úrovni po všech stránkách, ITkům stačí pasivní znalost nějakejch odbornejch textů a to, když umí kváknout B2…

No IT je taky dost o matice, takové te technické, samý algoritmy a serepetičky, kterýma bys si otravoval život :D A souhlasím, že bych nikdy nebyl nějak dobrej, kdybych to nedělal s nadšením, ale jen prostě z donucení a vidiny nějakýho dobrýho uplatnění… A těch IT je dneska už taky docela hodne, ( Geek na každým rohu ), ale vždycky se uplatní líp, než lidí co mají vystudovanej humanitní obor…

já studuju na VŠE politologii, jsem na fakultě mezinárodních věd (FMV) a tam jsou povinný dva jazyky, dělají se z nich i přijímačky (+ ještě z matiky:-)) školu jsem si vybrala, protože jsem chtěla dál studovat oba jazyky, ale zároveň jsem si říkala, že jenom jazyky je málo. máme možnost se učit ještě třetí jazyk, já půjdu na švédštinu, jestli se tam vejdu :-) ale asi to není škola pro humanitně zaměřené, protože máme povinnou matiku, ekonomii, statistiku, informatiku a tak :-(

No není matematika, jako matematika. VUT a ČVUT jsou z obtížností matiky mnohem výš než je potřeba pro ekonomiku. VŠE je dobrá Vš, na ty ekonomicky obory je z těch veřejných škol asi nejlepší. Ale do Prahy nechci. Chtěl bych studovat Aj, pak kdyžtak něco dálkově. Docela mě zaujalo http://www.newtoncollege.cz/…jne-spravy-1

i na nekterych ekonomickych oborech je matika sakra tezka (treba UK). ale to uz zalezi predevsim na skole a uciteli.

A co teprve takový MatFyz :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.