Váš věk

A Washingtone, myslíš, že jim to projde i u státních?
Kluci, mě děsíte! :shock: Syn má teď na anglinu individuál a hlásí se na osmiletý, říkala jsem si, že by tam byla určitá symbióza s ostatními žáky možná…

Nemyslim, vzhledem k tomu, ze maturita uz nebude jenom o ustni zkousce.

Jarmi1
Přesně tak za prvé na to všichni studenti kašlou proč bych se něco učil taky.Že to je naprosto logický to je myšlení většiny spolužáků.

Častá výmluva studentů taky je: „proč bych se to učil, z angličtiny nematuruju“

někoho angličtina začne bavit dřív, někoho trošku později (možná :-) Hlavně tady na stránkách jsem se naučila že je dobré učit se i na něčem co nás baví – někoho baví hry, někoho filmy, někdo rád čte nebo si rád povídá. Co tě baví na angličtině?

Mně? Naprosto všechno :) Filmy a seriály. Hry mě taky bavily, ale jsou strašným žroutem času, takže ty už nehraju.

Jednou bych toho chtěl v angličtině umět spoustu. Rád bych si udělal několik certifikátů, jak business, tak general English.

Je zajímavé, že mě angličtina začala bavit, ještě předtím než jsem se ji začal učit ve škole. Myslím, že za to mohl jakýsi anglicko-český časopis pro děti, který mi rodiče kupovali. Na název si už moc nevzpomínám.

Mně začala tak nejvíc bavit při čtení knížek – teda zjednodušené četby – do knížek to má daleko :-) a taky jsem hódně spokojená, když můžu sledovat film v originále. Ale ze všeho nejraději bych si s někým anglicky povídala, ale jaksi mám svá omezení a zábrany, tudíž se učím kdy to jde.

to: cz605868278: a tebe baví na angličtině co?

to: cz605868278: Důležité je, co Tě baví. Já ujíždím na hře po netu RuneScape.Pravda, mám poněkud nezvyklou slovní zásobu. Ale mám i několik známých, kteří se mnou komunikují v angličtině.
Ale nejvíc mi záleží na tom, abych si mohla číst knížky v originále.Jsem sice jen u 1 zjednodušené četby, ale mám radost z toho, že rozumím.
A nejmladší nejsi. Občas sem zabrousí i moje dcera a opakuje si. Je jí 11 let a díky těmhle stránkám se hodně zlepšila.

Nechci tě navádět ke hraní k onlinových her, ale takový World of Warcraft, na americkým serveru, vůbec není špatná volba k budování slovní zásoby :)

to:Filip: Vidím, že máme stejnou zkušenost, ikdyž každý z jiné online hry :-D

Za nás byl časopis ‚kartínky‘ (nějak azbukou),ale chuť učit se rusky mi to nedalo. :-)

to Nezbedovic : Ano, naštěstí jsou ty doby pryč, ale slovní zásoba, hlavně nepotřebných slovíček:) zůstala..

Ruština by se mi líbila, je to ted docela moderní :)

to:Marek Vít: Nám byla ruština vnucována a byla to řeč okupantů, proto se nám nelíbila. Naši prarodiče zase neměli rádi němčinu.Dnes si děti většinou mohou vybrat, který jazyk je zajímá a chtějí ho studovat. A internetu vévodí angličtina.

No, pomalu ale jistě se radši rychle začněme učit čínsky, to bude velmi „módní“ už brzy. :-D

to Naihonn: O čínštině jsem něco málo slyšel, prý to není pro slabé nátury. Mají snad prý několik přízvuků jakýma věty můžeš říct a když to řekneš jiným přízvukem tak to může znamenat něco úplně jinýho. :-) A psaní? Důležité je nejen symboly znát ale také jak je napsat, tedy pořadí tahů odkud kam táhnout u každého symbolu. Alespoň tak jsem to viděl v jednom článku co jsem četl někdy před rokem, který pojednával o tom jak se v Česku množí kurzy čínštiny. Popravdě řečeno, čínština mě nikdy nezajímala a po přečtení článku ani zajímat nebude. :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.