Am. books

Zdravim,
nemáte někdo nějaký tip na čtivou americkou knihu? :) pokud možno ne příliš složitou. Ideálně nějakou akci, horrory nebo něco jiného hodně napínavého:)

nečetl jste někdo Stephen Kinga? jak je na tom se slovní zásobou? kdysi jsem od něho četl něco zjednodušeného, ale co se týče příběhu a napětí, tak to bylo perfektní:)

díky

Už to tady v diskuzích bylo, ale tentokrát se můžu připojit, protože jsem si to konečně přečetla: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time (Mark Haddon)
Je americká, je čtivá a rozhodně není složitá. Ale není to akce ani horor (i když se to dá považovat v jistém smyslu za detektivku…)
Stephena Kinga jsem nezkoušela :-(

Mark Haddon je ale Brit, nikoli Američan. Nicméně jeho knihy jsou opravdu čtivé, jeho A Spot of Bother je možná ještě lepší než The Curious Incident…

nojo, nevím proč jsem to vydávala za Ameriku, když hlavní postava jede do Londýna :oops: Jdu se zahrabat…
A co Hailey?

to Geo: jestli Vás bavil Haddon, tak by se Vám mohlo líbit The Reinvention of Edison Thomas od Jacqueline Houtman, vyšlo to kdesi v Pensylvánii. Hlavní hrdina je autistický kluk, stejně jako v The Curious Incident…

Jo, jo. Při pátrání po americké literatuře taky neustále narážím na Brity. :-D V anglické knihovně je to taky samý Brit (americký? Jo to nevím, to se musíte podívat…) a když jsem se ptala synovce, který má anglinu už léta ve škole, koukal na mě jak na nějaký UFO, co to vůbec chci. Ona americká angličtina je ve škole taky něco jako sprosté slovo, tak se člověk potom nemůže divit. Takže čtu Roalda Dahla a Agathu Christie a pátrám dál… :-)
Jo – Danielle Steel je Američanka. Píše jednoduše, ale číst se to moc nedá (tedy pokud někdo nemáte rád červenou knihovnu). Zkoušela jsem, rozuměla jsem, nedočetla jsem. Stephena Kinga bohužel neznám.

Herman Melville – Moby Dick
Mark Twain- The adventures of Huckleberry and The Adventures of Tom Sawyer
Francis Scott Fitzgerald – Great Gatsby
Ernest Hemingway – The Old Man and the Sea
John Steinbeck – The Grapes of Wroth
Jack Kerouac – On the road
Kurt Vonnegut – Slaghterhouse 5
Jack London – a lot of books
Joseph Heller -Cutch 22

William Faulkner, Michael Crichton, John Grisham, Artur Miller

Martina Cole, Jackie Colins, Betty Mc Donald

Zkuste propátrat, co by se vám líbilo, já tyhle autory a knihy četla bohužel jen v češtině – už dávno – moje oblíbené, ale určitě to bude v angličtině zážitek. :-)

Kniha od Josepha Hellera se ale jmenuje Catch 22… Ale jinak skvela kniha, to muzu potvrdit.

JJ jinak Hlava 22, myslím, že si rozumíme, že malý překlep nevadí, – mimochodem, možná je víc překlepů, protože jak se jedná o knížky, já jsem takový nadšenec, že honem, honem bych chtěla všechno vypsat a pak to tak dopadá. Takže omluva za překlepy.

Jinak kdo rád detektivky -Sue Graftonová – její soukromé očko Kinsey Millhone – celá řada – podle abecedy – perfektní přečteníčko – ‚A‘is for Alibi – např.

Kdyby se netrvalo na amerických spisovatelích, perfektní detektivky má James Hadley Chase, ač Angličan psal o americkém prostředí, – např – No Orchids for Miss Blandish, My Laugh Comes Last aj, vždycky má překvapivé vyústění,

no a tak trochu katastrofické – skvělý ale ryze anglický – John Creasey – The Flood, The Drought, The Famine atd.

Uf já musím končit, nebo tohle vlákno bude nekonečné.

Jo a humoristické – taky
angličan George Grossmith – The Diary of a Nobody :-D To jsem nedávno luštila anglicky – typicky anglický suchý humor. :-D

Jo a teď jsem si vzpomněla a musím se smát – co náš předrevoluční oblíbenec Arthur Hailey- Jeho knížky se četly jedním dechem . taky se na ně stály fronty od 5 od rána vždy ve čtvrtek – snad jediný am. autor, který u nás vyšel ve více titulech (teda v té době a česky) –

Runway zero-eight., Hotel(zmínka ve filmu Vrchní, prchni!), Airport, Wheels, atd.
Třeba by se to líbilo? :-)

Díky za všechny tipy. Rozhodně mám z čeho vybírat :)

Michael Crichton píše docela napínavě, četla jsem od něj The Great Train Robbery – v originále, a kupodivu jsem to přelouskala už tenkrát, před 10 lety…Jinak „dělá“ spíš do sci-fi

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.