Psaní do knížek

Můj problém se může zdát směšný, ale mě opravdu zajímá názor ostatních – zkušenějších.
Píšete do knížek?
Do učebnice si dělám poznámky, tam postupujeme stále dopředu a asi se nebudu vracet. Ale mám problém psát do těch krásných studijních materiálů – Oxford Word Skills a Grammar in Use a Destination. A už vůbec nezvládám pomyšlení na poznámky ve zjednodušené četbě.:oops:
Jak to děláte Vy?
Vyplňujete si cvičení tužkou a pak gumujete? Píšete propiskou a už se nevracíte? Přepisujete si odpovědi do sešitu?
Ráda se dozvím, co se komu osvědčilo.

dřív jsem psala do svých knížek, ale teď si píšu do sešitu nebo na papírky, které se dají do knížky vlepit (takové ty barevné na poznámky). Hodně si půjčuji knížky z knihovny, tak mně už ani nenapadne psát do knížky :-) Nebo mám dočasné záložky.

Já píšu tužkou, rozšiřuju si třeba výklad o pár dalších slovíček či příkladů použití… a taky si udělám poznámku (hvězdičku, vykřičník apod) u věcí, které jsem nevěděl… při zpětném procházení potom kontroluju jenom věci s hvězdičkami…

Píšu tužkou do knížek a dovoluji to i dětem. Je to rychlejší, poznámky mají u toho, kde mají být. Papírky se neosvědčily. Sešity mají jen na vlastní „tvorbu“. Vždyť do knížek taky pořád něco doplňují, vpisují atd. :-D

Píšu tužkou, ve výsledku je tam víc tužky než vlastního textu. Vždycky si říkám, že tužku pak vymažu a knížku prodám, ale v životě jsem žádnou neprodal. A psát to knížek propiskou moc nejde, protože se to hnedka rozmaže :)

Já jsem vždycky psala tužkou. Ale před časem jsem si oblíbila gumovací propisku Pilot a začala jsem s ní do učebnice psát. Má to tu výhodu, že text je tím výrazný a když něco napíšu špatně, jednoduše vymažu. Učebnice mi stejně zůstávají, nikomu je nedávám ani neprodávám.
Do normální knížky ale píšu poznámky tužkou.

Píšu pouze do školní učebnice. Perem, tuškou, zvýrazňovačem…
Do ostatních knih je mi také líto psát, teď zrovna dělám s Destination a všechno píšu mimo, na papír. Mám takový podvědomý pocit, že kdybych se k těm knihám chtěla zase jednou vrátit, budou mě mé předchozí poznámky rušit.

Tak to já se ráda vracím ke knížkám a k poznámkám v nich, které píšu obvykle obyčejnou tužkou (překlad slůvek, synonyma, kolokace atd). Někdy si na okraje poznamenám i něco, co nesouvisí přímo s danou knihou, ale zrovna shodou okolností letělo éterem a něčím zaujalo – po čase člověk marně hledá nějakou souvislost … :-)

Murpyho EGU a podobné jsou bohužel vytištěné na lesklém papíru a ten není na popisování moc vhodný (dobře na tom drží permanentní lihový fix).
Nejradši mám knihy na nelesklém papíru a píšu do nich měkkou tuhou v mikrotužce. Když do knihy psát nechci, vkládám si „průsvitný průklepák“ a na ten píšu tužkou nebo slabým 0,3–0,5 mm fixem.

Všem děkuji za názor. Zjišťuji, že většina vpisuje obyčejnou tužkou. Zkusím si to jen v něčem a uvidím.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.