Anglicky rychle?

Ahoj, mám jeden specifický dotaz. Jestli s tim nemá někdo zkušenost za jak dlouho by se dalo naučit anglicky. Prozatim alespoň základy, které by se hodily do ciziny a později nejlépe plnohodnotná angličtina. Od základky jsem se učil německy, protože část příbuzenstva odtud pochází. A ta mi šla. Tak snad by se to projevilo i zde. S angličtinou zkušenost nemám, maximálně tak pár frází a slovíček z internetu co jsem pochytil :-). Mám na mysli intenzivní studium a velkou snahu, učení dejme tomu kolem 3hodin denně samoučením(pro­gramy,učebnice). A k tomu nějaké kurzy + možno osoba ve smyslu soukromého učitele. Uvítám vaše odpovědi, za jak dlouho jste to zvládli :o

Vseobecne sa udava ze na FCE je potrebnych 700 az 1000 hodin pripravy. Takze pri 3 hodinach denne by si to za rok mal teoreticky zvladnut. po dalsom roku az dvoch by si mal zvladnut CAE a po dalsom roku az dvoch CPE. Takze pri velkej snahe by si mohol mat CPE za 3 az 5 rokov. Pochybujem, ze sa to da zvladnut rychlejsie. Obavam sa, ze nejaky zazracny recept na anglictinu neexistuje.

Pred rokom som začala s intenzívnym štúdiom angličtiny, ktorú som dovtedy nenávidela a nechápala. Trochu trvalo, kým som prekonala odpor, ale našťastie som našla tieto stránky. Denne zvládam 40 až 60 nových sloviek a nejaký gramatický jav (jeden, dva). Mojim cieľom je tiež FCE a veľmi sa teším, až sa k nej dopracujem, ale „rýchlo“ sa to asi nedá.

3 hodiny denně zní vražedně:-). Pokud to tempo dodržíš, zajímavé výsledky se můžou dostavit už třeba po třech měsících. Rychlost pokroku záleží na úsilí a částečně i na „talentu“, takže na obecné výpočty se asi nedá spoléhat. Já se teď učím nový jazyk třetí měsíc, ale protože tomu věnuju denně daleko míň času, tak to nemůžu porovnat. Každopádně přeju Good luck!

Co je to umět anglicky? Jak získat zkoušku je popsáno výš, já to vezmu z jiného konce. Za dva měsíce jsem byl schopen JEDNODUCHOU angličtinou v práci komunikovat e-mailem. Základem je gramatika slovesa které se dá samostudiem zvládnout za 30hod (učebnice na www.njs.cz). Pak jsem se učil slovíčka z oboru a 1000 nejpouží­vanějších slovíček (http://esl.about.com/…00_list1.htm).

S rozmluvením to je podstatně horší. Tady je třeba najít nějaký kurz kde jsou účastníci již ve stádiu kdy již hovoří (ne začátečníci) a před lekcí vždy dohánět chybějící slovíčka. Slovíčka jsem dělil do dvou kategorii: potřebná pro aktuální lekci a „key words“ tj.ty která jsou ve výkladovém slovníku (http://www.oxfordadvancedlearnersdictionary.com/) označena ikonou klíče. Pro ty je dobré si vypisovat příkladové věty a učit se je v kontextu. V kurzu se zároveň učíte zanedbanou gramatiku ze začátku a postupně zjišťujete jaké chyby jste v těch e-mailech psal… :-(

Podla mna vediet po anglicky znamena byt na urovni C2. Naucit sa denne 40–60 novych slovicok je nerealne, skor by som povedal 1–5. Predtym ako zacnete hovorit je potrebne mat za sebou vela hodin listeningu.

Podle mě se nedá za den naučit ani jedno slovíčko. Kolikrát si při čtení řeknu, že tohle slovíčko si chci zapamatovat, ale když se na něj podívam jen jednou, tak ho za týden nejspíš vědet nebudu.

Někde jsem četl,že je potřeba to 7× zapomenout, než si to slovíčko zapamatuju na celej život.

K čemu je se naučit za den 60 slovíček, když za týden budu umět každý desátý?

Podle mě když je človek B2 tak umí anglicky, neumí všechno, nemůže se tím živit, ale domluví se i v práci a z toho plyne, že anglicky umí…

B2 je este malo, lebo nemoze anglictinu plnohodnotne pouzivat

Filip: tvůj názor se mi líbí a souhlasím, že na B2 se člověk domluví, a tudíž umí anglicky. Tady přeci nejde o to umět jako Shakespeare.

Clovek sa dohovori aj ked je na nizsej urovni ako B2

To jo, rukama nohama. Já myslím už nějakou úroveň, kde fakt rozumíš spoustě věcem co ti kdo řekne a sám dokážeš odpovědět.

Pro mě umět anglicky znamená úroveň B2, přesněji vykonání FCE zkoušky.
Úroveň C2 je hodně vysoká. Na téhle úrovni nemají mnozí Češi ani češtinu.

Pro mě umět anglicky znamená úroveň B2, přesněji vykonání FCE zkoušky.
Úroveň C2 je hodně vysoká. Na téhle úrovni nemají mnozí Češi ani češtinu.

Taky povazuju uroven B2 jako umet anglicky. Ale poradnou B2, nejen FCE. O plno lidech, kteri maji FCE, nelze rict, ze jsou na urovni „plnohodnotne­ho“ B2.

Co se zapominani slovicek tyce, tak si myslim, ze plati toto:
https://is.muni.cz/…ril/index/20
Snad vas to na tu stranku pusti.

Proste at clovek zapomene slovicko treba 20×, porad je uricita pravdepodobnost, kdyz slovicko dlouho nebude pouzivat, ze ho zapomene, nebo ze si na neho v urcite situaci nebude schopen vzpomenout. Cim vickrat si ho ale pripomene, tim tato pravdepodobnos­t klesa.

sice se to až tak netýká angličtiny, ale dnes jsem četla zajímavý článek o dětech co stojí o to si drilem projít: http://karelcerveny.blog.idnes.cz/…ematiku.html

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.