Způsob učení slovíček

Na učení slovíček používám program podobný Word Manageru na PC, ale příliš mi to nevyhovuje. Kolikrát když v nějaké učebnici narazím na cizí slovíčko, musím si ho někde poznamenat a potom přidat do programu až se dostanu na PC. Neexistuje nějaký jiný způsob učení slovíček bez použití elektroniky?

No, napadají mě akorát kartičky. Z jedné strany anglicky, z druhé česky (nebo obrázek).

alebo sa na systematicke ucenie slovicok vykaslat a ucit sa nove slovicka z kontextu. Tiez som si kedysi zalozil vlastny slovnik, ze si budem donho zapisovat vsetky nove slovicka aj s vyslovnostou a prikladovymi vetami ale dlho ma to nebavilo a hlavne novych slovicok bolo strasne vela tak namiesto ucenia sa slovicok len citam co mi pride pod ruku a ked sa nejake slovicko viac krat opakuje tak si ho pozriem v slovniku.

Když jsem začínala, vyhovovalo mi se učit slovíčka z učebnice pro jazykové školy, jednu lekci za druhou. Doplnila jsem okruhy slovíček z učebnice Angličtina – maturitní témata, nakladatelství Výuka. Kniha je vč. audio CD a obsahuje 20 témat (Family and relationships, Choosing a career, work and employment,Shop­ping, clohes and fashion … + lekce zabývající se USA, GB …). Každá lekce obsahuje kolem 100 slovíček, některé slovíčka jsou označené pro pokročilé, záleží na každém, které a kolik se jich chce naučit. Fajn je udělat si tužkou tečku před slovíčka,které se student má zájem naučit, kvůli pozdějšímu opakování. I když já se většinou učím všechny. Kartičky doma a okruhy slovní zásoby zde na HFE taky používám. Jsou skvělé. Takže bych doporučila kombinaci všech těchto způsobů. (Kartičky používám hlavně pro slovíčka, které zapomínám, ač už jsem se je 1× či vícekrát učila – zvláště některá slovesa a spojky.) A slovní zásoba se dobře rozšiřuje i čtením anglických knih, ovšem vhodné úrovně pro studenta. A ještě jeden tip, když narazím na slovíčko, které znám, ale v jiném významu, otevřu výkladový slovník a projdu si další významy slovíčka. Napíšu slovíčko na proužek papíru a vložím jako záložku do slovníku pro jednodušší a rychlejší opakování.

mně v poslední době pomáhají různá videa nebo dialogy. Slovíčka, která neznám, si pak snažím zapamatovat přímo ve větách, ve kterých byla řečena. Sice se takto nenaučím moc nových slovíček, ale celkem mně to baví :-)

Ahoj, chtela bych se zeptat, jak by se prelozil ekonomicky termin NEW NORMAL do cestiny, nikde nemuzu najit jeho preklad (pokud vubec existuje..)tady je jeho definice: “new normal” is usually used to explain the persistence of underwhelming economic data, such as today’s employment numbers.

Pokud se nekdo zajimate o ekonomickou anglictinu a eventuelne znate cesky ekvivalent tohoto vyrazu, dejte mi prosim vedet :) dekuji..

Mě na učení slovíček moc pomáhá psaní. Vždy si vezmu určitý okruh slovíček a snažím se na ně vymyslet krátký příběh, nebo povídku, kde ta slova několikrát použiju. Je to pro mě docela zábava a moc hezké porcvičování, které mi pomáhá si ty slovíčka v hlavě lépe ukotvit.

dost často používám výkladový slovník Longman http://www.ldoceonline.com , ale až teď jsem si všimla, že se s ním dá pracovat jako s myšlenkovou mapou, např. vše, co se týká family:
http://www.ldoceonline.com/…-topic-full/ (mapu a souvislosti si „domaluju“)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.