Počet slov v CZ

Dobrý den,

prosím vás, občas slyším si studenty ENG stěžovat že tento jazyk má velmi mnoho slov, snad skoro 500tisíc.

Ovšem jak je to s CZE? Kolik slov má tento jazyk?

_____________­________________________­_____________
Nejde mi do hlavy jestli člověk, který ikdyž vyrůstá v jazykově native prostědí, je schopen pochytit 500tisíc slov…

http://cs.wikipedia.org/…Ce%C5%A1tina#…

ale vubec nejde o to, kolik slov existuje, ale o to, kolik se jich aktivne pouziva. podle wikipedie je pasivni slovni zasoba stredoskolsky vzdelaneho Cecha okolo 50 000 slov. v anglictine to bude, rekl bych, priblizne stejne cislo. urcite nenajdete nikoho, kdo zna 500 tisic anglickych slovicek ;).

Ehm…R.J. Ehm… :-D

uffff tak 50tisíc není tak velké číslo :))))))))

Když to člověk srovná s tím půl milionem!

50tisíc slov se dá naučit, kdyby člověk žil trvale v ENG mluvící zemi, je to možné.

Děkuji

No zalezi ci aktivne alebo pasivne. Ale aj tak sa mi zda 50 000 ako strasne vela. Niekde to bul link na stranku kde sa da zmerat velkost slovnej zasoby a aj Markovi vyslo okolo 14 000 ak sa nemylim, tak 50 000 mi pride ako skoro nemozne aj ked zijete v zahranici. Na bezne pouzivanie podla mna staci tak 5000

English does NOT have 500,000 words, according to the OED website!!

http://www.oxforddictionaries.com/page/93

It has approx. 250,000, of which 20% are obsolete or no longer in use.

From what I can find, the average native English speaker uses about 15,000–20,000 words, but knows many more.

OOuuuu this is a very good news!

Pasivní zásobu má průměrný člověk do 50 000, aktivní kolem 5–7000. Karel Čapek měl ale aktivní 25000…

Na toto tema (pocet slov v ruznych jazycich) jsem taky nedavno vedl diskuzi a pak se to snazil vygooglit a nachazel jsem velice rozporuplne vysledky. Napr na wiki uvadite ze CJ ma nejakycch 200 000 ale o francoustine jsem tam nasel cca 40 000. Nechce se mi verit ze by byla tak „chudsi“.

Zajimala me taky arabstina o te jsem nekde nasel snad 17 mil. coz se mi taky zda ustreleny…

That reminds me of a famous Steve Martin line: „Those crazy French – they've got a different word for everything!“ :)

I read that languages that have many word constructions, like German (my favorite being Feuerwehrubun­gswagen) or Finnish, technically have many more words than other languages do, but the question is should those „constructed“ words be counted…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.