Chcem sa opýtať ľudí, ktorí sa učia z knihy „DESTINATION B2“ ako postupujú pri slovnej zásobe z časti „Topic vocabulary in contrast“. S ostatnými rubrikami problém nemám, ale toto mi robí dosť problém zistiť si, aký je medzi tými slovami rozdiel. Vzadu to je napísané, ale často sa stane, že jednoducho tomu ani po preštudovaní nerozumiem a ten rozdiel tam medzi tými slovami nenájdem. Neviete mi nejako poradiť, máte to už nejako spracované, aby ste mi to poslali alebo aspoň nejaká rada?
Ďakujem… *
zkus být konkrétnější: u kterých slov nevíš rozdíl?
Můj postup:
- příkladová věta v D2
- slovník na Seznamu.cz
- je k těmto slovíčkům článek na hfe?
- kolokace, příkladové věty a význam dle různých výkladových slovníků
se zaměřením proč to druhé nejde použít
- vytvoření vlastních vět tak aby vynikl rozdíl mezi slovíčky
- snažím se je pak použít když mluvím s lektorkou
Před kteroukoliv pomlčku mohu zařadit: dotaz na fóru jaký je rozdíl mezi slovíčky, když se mi zdá, že ten rozdíl nevidím
řešila jsem např. rozdíl mezi natural x physical (už je mi jasné proč
je tělocvik physical education ) nebo rozdíl mezi
natural law a physical laws:
http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…
Nebo někdo jiný pure x clean:
http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…
Seznam si nepíšu, když projdu cvičení, tak si to už většinou pamatuju.
Ďakujem, má ešte niekto iný nejakú skúsenosť?
Měla jsem snahu vyhledat i další významy frázových sloves než jsou
uvedené v lekci, ale pak jsem zjistila, že je to vlastně záměr aby byl
uveden jen ten význam, který se týká tématu lekce. Snad proto si ta nová
frázová slovesa pamatuji jen chvíli a po revizi za 3 týdny už moc ne (míň je někdy víc,
nejspíš)
Jak se učíte frázová slovesa aby vás automaticky napadly když pak
překládáte věty z češtiny do angličtiny ?
Jo, frázová slovesa…! Já si pamatuju akorát look for a look forward.
S ostatními je to problém
taky jsem nečekala, že mi dají až tak zabrat, než si je zcela
„osvojím“ nebo ochočím
Chtěla bych se zeptat: Jakou gramatiku byste si vybrali – Gramar in Use (AmE), Destination B1 (má AmE verzi?) nebo Basic English Grammar (Azar)? Všechny jsou kvalitní, mají dobré hodnocení, jenže kterou si vybrat (pro samostudium)?
To Leiah, Jarmi 1, Maareecek – frázová slovesa
Nedávno jsem si vypsala několik frázových sloves se stejným
„základem“, myslím tim frázová slovesa s PASS, GIVE, GET atd., každé
na jednu A5, anglicky, český překlad a 1–2 věty, od každého 5–8
významů a papíry přišpendlila na nástěnku v kuchyni, další na konec
šňůry, kde věším prádlo. A při práci sem tam mrknu na slovíčka.
Kamarádka měla takhle slovíčka na nástěnce v takové velmi malinkaté
místnosti …
Poslední možnost je využitelná i pro muže.
Leiah: Na Tvojom mieste, by som si vybral DESTINATION B1. Spojíš tak GRAMATIKU + SLOVNÚ ZÁSOBU, pri prechádzaní knihy si ju postupne opakuješ v opakujúcich testoch a cvičeniach.
Ak chceš čisto niečo (len) na precvičovanie gramatiky, čo ja nerobím, pretože chcem ísť zároveň na danej úrovni vyššie v gramatickej stránke, no priamo úmerne aj so slovnou zásobou.
Na HFE je aj článok o DESTINATION B1: http://www.helpforenglish.cz/…tion-b1.html
Skús porozmýšľať, no ja ENGLISH GRAMMAR in USE používam tak, že ak preberám nejakú novú gramatiku v DESTINATION B2, zároveň si urobím cvičenia aj v EG in USE. Tá kniha nie je stavaná na to, aby ju človek prechádzal od začiatku do konca. Niečo nevieš, nalistuješ, pozrieš, precvičíš, zavrieš. No DESTINATION je.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.